Baskan Yavas'tan 15 Temmuz Mesaji

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Yavas, "15 Temmuz’da ezanlar ve salalarla meydanlardaydik" dedi.

Baskan Yavas'tan 15 Temmuz Mesaji
O karanlik gecenin ve bu ülkede bir daha asla darbelerin yasanmamasi gerektigini belirten baskan Yavas mesajinda, "15 Temmuz Türkiye için son yillarin ve bizim neslin yasadigi en önemli aci kesitlerden birisi. O gece saat 10 sularinda meydanda topladigimiz o günü hatirliyorum. 10 -15 kisilik gruplarla sokaklardaydik. Arkasindan ezanlar, salalarla ve daha sonra Baskomutanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sokaga demesiyle beraber binlerce kisi cumhuriyet meydaninda toplandik. Insanlarimiz her ilde her ilçede bu davetle sokaklara döküldü vatani için birlik oldu" dedi.



Baskan Yavas: "15 Temmuz’da dost dediklerimiz düsman olarak birden karsimizda aslan kesildiler"

Baskan Yavas açiklamasinin devaminda, "Duydugum eski bir sözde söyle bir ifade vardir. ’Sirkler karanlik bir gecede kapkara bir kayanin üzerindeki kara karinca kadar gizlidir’. Yani sunu anlatiyor aslinda, düsman hiçbir zaman sana saldiracagim demez, düsman hiçbir zaman seni öldürecegim demez. Bunun için bizler bizden gibi görünüp, maalesef bu ülkeye hainlik yapacak olan kisileri bilmemiz ve gelecek nesle anlatmamiz gerekiyor. Iste bizler Türkiye’nin yasadigi bu aci badireyi yillar boyunca kardes dedigimiz, dost dedigimiz insanlarin kimisinin ticaretle kimisi ihanetle ayni degirmene su tasittiklari bir ortamin ceremesini iki yüz elli tane sehit vererek o gün gördük. Bir baktik ki 15 Temmuz’da dost dediklerimiz düsman olarak birden karsimizda aslan kesilmisler" seklinde konustu.

Baskan Yavas açiklamalarinin devaminda, "Allah bir daha o günleri yasatmasin. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi ile sokaklara dökülen ve hain darbe girisiminin püskürtüldügü, bu milletin ölmek var dönmek yok dedigi o tarihi ani, hainlere verilen dersi unutmamak ve unutturmamak amaciyla ilçemizde bir anit insa ettik. Bir heykel yerine, yapma figürler yerine farkli bir fikir ve gerçek tank ve otomobilin kullanildigi bu anit hainlerin acimasizligini gözler önüne seriyor. Bizler de bu karanlik geceyi ve karanlik geceyi aydinliga çeviren sehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamak ve unutturmamak adina bu aniti yaptik. Anitin yaninda yaptigimiz parkla çocukluktan itibaren her vatandasimizin demokrasiye, millet iradesine vurulan bu darbeyi hatirlamasini sagliyoruz. O gün nöbetlerde bulunan Sindirgilarin, Istanbul’da, Ankara’da yasanan olaylarin fotograflarini duvarlara koyduk. 250 tane sehidimiz adina saksilar içerisinde çiçekler var. 16 tane Türk devletinin adina 16 tane Türk bayragimiz burada. 16 tane isikla temsil ediliyor. Yakininda bulunan Ibrahim Ethem Akinci ve Makbule Efe yani Kuvayimilliye önderlerimizin yer aldigi anit yine Kurtulus Savasi’nda yasadigimiz badireleri anlatiyor. A’dan Z’ye her seyin bir anlami olan genis konseptli bir anit park insa etmis olduk" Seklinde konustu.



"Rabbim o günleri bir daha yasatmasin"

"Rabbim o günleri bir daha yasatmasin" diyen Baskan Yavas, "O günün komutani Recep Tayyip Erdogan’di. Allah ona uzun ömürler versin. Bu ülkeye hainlik yapanlara da Allah firsat vermesin. Biz uyanik olacagiz 15 Temmuz’u unutmadik, unutturmayacagiz. Öyle bir duruma karsi da gelecek neslimizi her daima uyanik tutmaya devam edecegiz. Rabbim 15 Temmuz’da ve ondan öncesinde bu vatan için, bu bayrak için canini veren bütün sehitlerimiz ruhlarini sad eylesin. O gün gazi olan ve bugün hala yasayanlara da Rabbim uzun saglikli ömürler versin. 15 Temmuz bir milletin küllerinden yeniden dirilisidir. Kuvayimilliye’nin ilk atesinin yakildigi bu topraklarda bizler vatan için nice sehitler verdik. Her ne sekilde olursa olsun vatanimiz ugruna, bayragimiz ugruna can vermeye haziriz. Biz biriz, beraberiz, hiçbir güç bizi yikmaya, bölmeye, ayristirmaya yetmez. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dahilinde 21.00’de 15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Aniti önünden baslayacak Milli Birlik kortejine ve Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirecegimiz egitimci yazar tarihçi Serap Aydinisik Özer tarafindan verilecek ’Kim bu vatan ugruna olmaz ki feda konulu’ konferansa tüm halkimizi davet ediyorum" sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA