Van'da 'Atli Polisler' Göreve Basladi

Van Emniyet Il Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü bünyesinde kurulan Atli Polis Grup Amirligi kentteki ilk görevine basladi.

Van'da 'Atli Polisler' Göreve Basladi
Van’da ilk kez görev yapan Atli Polis Grup Amirligi polisleri, atlarini toplumsal olaylara müdahalede her an göreve hazir bekletiyor. Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin’in talimatlariyla ilk görevlerine Van Gölü’nün Edremit sahillerinde baslayan atli polisler, vatandaslar tarafindan büyük ilgiyle karsilandi. Atli polisler, yogunlugun yasandigi sahillerde yasanabilecek muhtemel olumsuzluklara karsi devriye gezdi. Atli polislere ise Motosikletli Polis Timler Amirligi (Yunuslar) ekipleri ile Toplum Destekli Polislik Subesi ekipleri eslik etti.

“Vatandaslarin atli polislerimize büyük bir ilgisi var”

IHA muhabirine konusan Atli Polis Grup Amiri Burak Çilhoroz, ilk görevlerine bugün itibariyle baslayan atli polislerin Van Gölü sahillerinde devriye gezecegini belirtti.

Vatandasin yogun olarak bulundugu park, bahçe gibi alanlarda atli polislerin aktif olarak görev alacagini ifade eden Çilhoroz, “Van Gölü sahillerinde görev almaktan büyük mutluluk duymaktayiz. Vatandaslarin atli polislerimize büyük bir ilgisi var ve bu ilgi bizleri memnun etmektedir. Amirligimiz kanuna uygun düzenlenmis olan her türlü toplanti, gösteri ve yürüyüslerin de düzenini ve güvenliligini saglamaktadir” dedi.

Van Gölü sahilinde atli polisleri ilk kez gören vatandaslar, hem sevindiklerini hem de sasirdiklarini belirterek, atli polislerin Van’da görev almasiyla birlikte sahilde güvende olacaklarini kaydetti.

Kaynak: İHA