Rafting Tesisleri Sulara Gömüldü

Son 25 yilin en yüksek yagis rakamlarina ulasilan Düzce’de rafting tesisleri sulara gömüldü. 2 hafta hizmet veremeyecek tesisler, sularin çekilmesini bekliyor.

Rafting Tesisleri Sulara Gömüldü
Düzce’ye bir günde 260 kilogram yapis düsmesinin ardindan meydana gelen taskinlarda, yaralar sarilmaya devam ediyor. Yigilca, Gölyaka ve Cumayeri’nde bir çok noktada olusan taskinlarla yüzlerce ev sular altinda kaldi. Sularin çekilmesi ile birlikte çalismalar devam ederken, rafting tesisleri halen sular altinda. Sularin mevsim normallerine dönmesini bekleyen isletmeciler, tam sezonunda tesislerin 2 hafta hizmet veremeyecegini belirtti.

Isletmelerde binlerce liralik hasarin oldugunu vurgulayarak isletmeci Orhan Ustaoglu, “O aksam hepimiz tesislerimizin basindaydik. Yagmur burada çok siddetli olmadi ama nehir yükseldi. Nehir yükselmeye baslayinca tüm tesisler sular altinda kaldi. Yukariya yagan yagmurlar bizi daha çok etkiledi. Yani nehirden geldi su. Rafting bu durumdan etkilendi. Sezonu seçim yasaklarindan ötürü açamamistik. 1 ay önce ufak çapli bir su taskini vakasi yasamistik. Simdi daha büyügü geldi. Yaklasik 2-3 hafta daha tesislerimiz kapali kalacak. Tüm tesislerde binlerce liralik hasar var. Buna sezonda gelecek turistleri de eklersek rakam daha yukarilara çikiyor. Rehberlerimiz de bu süreçte çalisamayacak. Bu sefer zarar saha üst noktalara çikacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA