Italya Basbakani Meloni Açiklamasi 'Türkiye'nin Üyelik Süreci Mevcut Baglamda Gündemde Degil'

Italya Basbakani Giorgia Meloni, Italyan basinina yaptigi açiklamada, “Türkiye’nin AB üyelik süreci mevcut baglamda gündemde degil” dedi.

Italya Basbakani Giorgia Meloni, Litvanya’nin baskenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Italyan Basbakanin Türkiye’nin AB üyeligine iliskin açiklamasi dikkat çekti. Italyan basinina konusan Meloni, Isveç’in NATO üyeligine yesil Isik Türkiye’nin Avrupa Birligi üyeligine Italyan hükümetinin durusunun ne olacagina iliskin soruya, “Bence bu konu hala oldukça uzak. Bunu öncelik olarak degerlendirmeyen durusumuzun ötesinde Avrupa Birligi içinde de çesitli zorluklar var” ifadelerini kullandi. Avrupa Birligi’nin Bati Balkanlari da içeren genisleme süreci üzerinde çalistigini kaydeden Meloni, “Türkiye’nin AB üyelik süreci mevcut baglamda gündemde degil” açiklamasini yapti.

Meloni, Erdogan ile gerçeklestirdigi görüsmenin ardindan yaptigi açiklamada, görüsmede Akdeniz’deki taahhütleri güçlendirmenin ortak çikarlari, iki ülke arasindaki ekonomik iliskiler ve isbirliginin arttirilmasina iliskin konularin ele alindigini ifade etmisti.
Kaynak: İHA