Düzce Üniversitesi'nin Mezuniyet Gururu

Mezun ettigi ögrencilerle ülkemizin gelismesine ve kalkinmasina deger katan Düzce Üniversitesi’nin düzenledigi 2022-2023 Akademik Yili Mezuniyet Törenleri, büyük bir cosku ve gururla gerçeklestirildi.

Düzce Üniversitesi'nin Mezuniyet Gururu
Düzce Üniversitesi Stadyumu’nda gerçeklestirilen mezuniyet törenlerinde; Egitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Isletme Fakültesi, Orman Fakültesi, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Akçakoca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Ilahiyat Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi ile Lisansüstü Egitim Enstitüsü ögrencileri mezuniyet mutlulugunu yasadi.

En büyük basari asla vazgeçmemek

Kortej yürüyüsü ile baslayan tören programlari açilis konusmalariyla devam etti. Programlarda konusma gerçeklestiren Düzce Üniversitesi akademik birim yöneticileri, Düzce Üniversitesi ögrencilerini mezun etmenin hakli gururunu yasadiklarini ifade ettiler. Gelecegin liderlerini, yenilikçilerini ve düsünürlerini mezun ettiklerini dile getiren akademik birim yöneticileri, mezuniyetin yeni bir baslangicin habercisi oldugunu ve mezunlarin kendi hikayelerini yazacaklarini belirterek, cesaretli olmalarini ve hayallerini büyütmelerini tavsiye ettiler. En büyük basarinin asla vazgeçmemek oldugunun vurgulandigi konusmalarda, devlete ve millete sadakatle ve gelinen yeri unutmadan hizmet etmenin alti çizildi.

“Ögrencilerimizi liyakatli, yetkin, ülkesine ve milletine saygili bireyler olarak yetistirdik”

Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Abdullah Taskesen yaptigi konusmada, egitim-ögretimde pandemi ve deprem nedeniyle olumsuzluklar yasansa da, Düzce Üniversitesi’nin kazandirdigi donanim ve ögrencilerin de azmi ile bu sürecin telafi edildigini sözlerine ekledi. Mezunlari ve ailelerini tebrik eden Prof. Dr. Abdullah Taskesen, ögrencileri liyakatli, yetkin, ülkesine ve milletine saygili bireyler olarak yetistirdiklerini dillendirdi.

Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Genç ise Düzce Üniversitesi’nin 17 yildir akademik alanda hizmet verdigini söyledi.

Üniversitelerin meslek insani yetistirme, akademik bilgi üretme ve halka temas etme seklinde üç önemli islevi olduguna isaret eden Prof. Dr. Ilhan Genç, Düzce Üniversitesi’nin bu alanlarda oldukça basarili olduguna dikkat çekerek sözlerini sonlandirdi.

Dünya siralamasinda devlet üniversiteleri arasinda birinci

Programda konusan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, bu anlamli günde ögrencileri mezun etmenin gururunu ve mutlulugunu yasadiklarini ifade ederek, Düzce Üniversitesi’nin deger üretme vizyonu ile çesitli alanlarda ve mesleki branslarda ülkemizin gelismesine ve kalkinmasina katki sunduguna dikkat çekti. Times Higher Education’in yaptigi 2023 Genç Üniversiteler Dünya Siralamasi’nda Düzce Üniversitesi’nin, ülkemizde devlet üniversiteleri arasinda birinci sirada yer alma basarisi gösterdigini belirten Rektör Sözbir, kurulusundan bu tarihe kadar Düzce Üniversitesi’nin gelismesinde ve basarilarinda emekleri olan herkese gönülden tesekkür etti. Mezunlarin; adalet, dürüstlük ve ahlak ilkeleri rehberliginde devletine ve milletine faydali çalismalarda bulunacaklarina inancinin tam oldugunu dile getiren Prof. Dr. Nedim Sözbir, ögrencileri ve ailelerini tebrik ederek meslek hayatlarinda basarilar diledi.

Açilis konusmalarinin ardindan Fakültelerinde ve bölümlerinde dereceye giren ögrencilere Basari Belgeleri, mezun olan ögrencilere de Mezuniyet Belgeleri; protokol üyeleri, Düzce Üniversitesi Yönetimi, akademik birim yöneticileri ve akademisyenler tarafindan takdim edildi.

Kepler büyük coskuyla gökyüzüne firlatildi

Mezuniyet törenlerinin son bölümlerinde ise ögrencilerin mezuniyetlerinin en güzel sembolü olan kep törenine geçildi. Keplerini büyük bir cosku ve heyecan içerisinde gökyüzüne firlatan Düzce Üniversitesi ögrencileri, mezun olmanin ve meslek hayatlarina adim atmanin gururunu ve mutlulugunu aileleriyle birlikte yasadi.
Kaynak: İHA