Diyetisyenden 'Karpuz' Uyarisi
Diyetisyen Elif Serenay Sagiroglu, yaz aylarinin vazgeçilmez meyvesi karpuzla ilgili uyarilarda bulunarak, “Karpuz çok sekerli bir meyve, kan sekerinde ani dengesizlikler meydana getirebiliyor. Bu nedenle ara ögün olarak tercih edilmeli” dedi.

“Karpuz çok sekerli meyve”
Saglikli ve dengeli beslenme hakkinda açiklamalarda bulunan Dyt. Elif Serenay Sagiroglu, yazin sofralardan eksilmeyen ve vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuzla ilgili uyarilarda bulundu. Sagiroglu, “Karpuz çok sekerli bir meyve. Yaptiginiz kahvalti sizi üç saat kadar tok tutacakken karpuzla kisa sürede acikmaya basliyorsunuz. Çünkü karpuz kan sekerinde ani dengesizlikler meydana getiriyor. Bu nedenle de ara ögün olarak tercih edelim istiyoruz. Onda da iki üçgen dilim yeterli. Çünkü karpuzun sonu yok. Yedikçe yediriyor. Elbette karpuz yiyelim; yanina da mutlaka peynir veya yogurt ekleyelim. Tek basina birakmayalim” dedi.
Kadinlar diyetisyenlerle birebir görüsüyor
Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nde ayni zamanda Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile mezunlarinin destegiyle kadinlarin yasam kalitesini artirmak ve obeziteyle mücadele etmek için ücretsiz diyetisyen danismanligi hizmeti basladi.
Kadinlar, diyetisyenle birebir görüserek saglikli beslenme ve kilo kontrolüyle ilgili bilgi aldi. Program, Çarsamba ve Persembe günleri 10.00-16.00 saatleri arasinda Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nde devam edecek.
Söylesi programi
Merkezin “Biraz da Saglik Konusalim” söylesi dizisinin sonraki haftalardaki programi da su sekilde:
19.07.2023’te Nöroloji Polikliniginden Uzm. Dr. Esin Baltaci ise “Nörolojik Agri Tedavileri”, 26.07.2023’te Gögüs Hastaliklari Poliklinigi Prof. Dr. Servet Kayhan “Astim ve Alerjisi”; 02.08.2023’te Plastik ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Nuray Öztürk, “Bazi Estetik Ameliyatlarda ve Uygulamalarda Dogru Bilinen Yanlislar”, 09.08.2023 Uzm. Psikolog Sena Özkan Kurt kadinlarla bir araya gelecek. Söylesiler, her Çarsamba günü Özgecan Kadin Danisma Merkezi binasinda yapilacak.
