Araci Soyulan Sürücünün 'Güvenlik Kamerali Önlemi' Ise Yaramadi Açiklamasi Hirsizlik Ani Kamerada

Esenler’de 1 ay içerisinde 2 kez araci soyulan vatandas duruma tepki gösterdi. Ilk olayin ardindan araci park ettigi noktaya güvenlik kamerasi taktiran araç sahibi, aracinin soyulmasina engel olamadi. Hirsizlik ani ise güvenlik kamerasi tarafindan anbean kaydedildi.

Araci Soyulan Sürücünün 'Güvenlik Kamerali Önlemi' Ise Yaramadi Açiklamasi Hirsizlik Ani Kamerada
Olay, 5 Temmuz günü saat 05.40 siralarinda Tuna Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beyaz bir araç ile gözüne kestirdikleri otomobilin yanina yaklasan maskeli süpheli sahislar, geldikleri aracin içinden inmeden diger aracin camini yanlarinda getirdikleri tornavida ile patlatti. Geldikleri araçla hirsizlik için camini patlattigi aracin arasinda asili kalan sahis, saniyeler içerisinde aracin konsol bölümünü çalarak olay yerinden uzaklasti. O anlar ise güvenlik kamerasi tarafindan anbean kaydedildi.

Orhan Nirce ise ilk olayin ardindan aracini park ettigi noktaya güvenlik kamerasi taktirmis olsa da hirsizlara engel olamadi. Hirsizlar araci ikinci kez soydu. Yaklasik 1 ay içerisinde tek birikimi olan aracinin art arda iki kez soyulmasinin ardindan isyan eden Nirce, süphelilerin bir an önce yakalanmasini istedigini belirtti.



“Benim aracimi patlattiktan sonra gidiyorlar yukaridaki baska bir araci patlatiyorlar”

Süphelilerin oldukça rahat oldugunu ve kendi aracinin soyulmasinin ardindan ayni gün baska bir araci da soyduklarini belirten Orhan Nirce, “Benim bu araca binme sebebim çocukluktan beri hastaligimin olmasi. Ben lüks bir hayata sahip degilim. Bütün varim yogum bu araç. Yani su gördügünüz araba benim servetim. Ben bu arabayi alali 1 ay oldu. 1 ay içerisinde 2 kez arabami patlattilar benim. Güvenlik kamerasini ikinci olaydan önce koydum. Ilk basta hayalet ekranimi çalmislardi. Beyaz bir arabayla geldiler. Zaten uzun sürmüyor. Saniyelik bir sekilde ön cami kirip, o sekilde alip gidiyorlar. Arabanin üzerinde plaka mevcut. Ama baska bir arabadan çalinti oldugu söyleniyor. Hirsizlarda öyle bir alismislar ki benim aracimi patlattiktan sonra gidiyorlar yukaridaki baska bir araci patlatiyorlar” dedi.



“Hirsizlarin gelecegi içime dogdu”

Ikinci olayin gerçeklestigi gece hirsizlarin tekrardan geleceginin içine dogdugunu söyleyen Nirce, “Ilk seferde 40 - 50 bin liralik malzememi çaldilar. Olayin ardindan güvenlik kamerasi baglattim. Saat 4’e kadar bekledim. Hirsizlarin gelecegi içime dogdu. Saat 4’e kadar bekledim gelmediler. Sabah 05.42’de adamlar o kadar rahat ki, ortaligin aydinlik bir sekilde olmasina ragmen, hiç kimseyi takmadan, yine benim camimi patlattilar. Arabaya alarm de baglattim ama ben çikip yetiseyim diyene kadar bu sefer de konsolumu alip kaçtilar” ifadelerini kullandi.

“Geceleri uyuyamiyorum”

Basindan geçen olaylarin ardindan psikolojisinin bozuldugunu belirten Nirce, “Benim psikolojim bozuldu. Geceleri uyuyamiyorum. Arabami rahat bir sekilde sokaga birakamiyorum. Can güvenligim bile sikinti da. Benim olayin oldugu ayni gün adamlar Bagcilar’da bir arabayi daha patlatiyor. O kadar rahatlar. Buna birilerinin dur demesi lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA