Altin Karagöz Meksika'nin

Bu yil 35’incisi gerçeklestirilen Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’nin birincisi Meksika oldu. Dünyanin 17 farkli ülkesinden ekiplerin 5 gündür sampiyonluk için kiyasiya yaristigi 35. Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’nin kazanani Meksika ekibi oldu.

Altin Karagöz Meksika'nin
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan Kültür Bakanligi’nin destekleriyle Durmazlar ana sponsorlugunda gerçeklestirilen 35. Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’nda final heyecani yasandi. 17 farkli ülkeden 650 dansçi performanslarini bu kez sampiyonluk için sergiledi.

Altin Karagöz için ter döktüler

Bursa’da 5 gün boyunca hem Kültürpark Açikhava Tiyatrosu sahnesinde hem de sehrin dört bir yaninda en güzel gösterilerini Bursalilar için sergileyen dansçilar, ayni zamanda dünyaya baris mesajlari verdiler. Yarismanin son aksaminda 650 dansçi, en güzel koreografilerini, kültürlerine özgü kostümleriyle, jürinin ve izleyenlerin begenisine sundu. Tüm ülkelerin 5’er dakikalik sovlarla jürinin karsisinda ter döktügü yarismanin kazanani ise Meksika oldu.

Dünyayi Bursa’da agirladik

Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’nin birincisine ödülünü Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas verdi. Bursa’nin hem nüfus yapisiyla, hem de diger ülkelerle olan kardeslik baglariyla, adeta Türkiye’nin kültür elçiligini yapan bir sehir olduguna dikkati çeken Baskan Aktas, dünyanin en prestijli yarismalarindan biri olan Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’na 35 yildir ev sahipligi yapmaktan duydugu gururu dile getirdi. Dünyanin 17 farkli ülkesinden birçok dansçiyi Bursa’da agiladiklarini hatirlatan Baskan Aktas, “Onlar Bursa’dan dünyaya baris mesajlari verirken, biz de Bursa’da konuklarimizi en iyi sekilde misafir ettik. 5 gün süren bu serüven sonunda tabi ki bir birinci oldu ama her zaman oldugu gibi kazanan yine dostluk, baris ve dünya toplumlarinin kardesligi oldu” diye konustu.

Baris ve kardeslik

Bu etkinligin gerçeklestirilmesine katki saglayan basta Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’a, sponsorlara, BKSTV Baskani ve ekibine tesekkür eden Baskan Aktas, “Bu festivalin ana gayesi baris ve kardesliktir. Biz buradan Türkiye ve Bursa olarak baristan ve kardeslikten yana oldugumuzu tüm dünyaya haykiriyoruz. Bu baris mesalesinin daha da güçlenerek devam edecegine inaniyorum” dedi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Sadi Etkeser de dünyanin farkli ülkelerinden gelerek 5 gündür Bursa’nin dört bir kösesinde kültürlerini yansitan ekiplere tesekkür etti. Etkeser, 35 yildir bu gelenegin sürdürülmesini saglayan tüm Bursalilara minnettar olduklarini belirterek, geçmisten bugüne bir miras olarak birakilan Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’ni gelecek nesillere aktarmayi bir borç bildiklerini söyledi.



Gecede tüm ülke ekipleri, Türk halk danslari ekipleriyle birlikte, Bursa yöresi oyunlari oynayarak tüm Bursalilara tesekkür ettiler. Ardindan Baskan Alinur Aktas, BKSTV Baskani Sadi Etkeser ve Il Kültür Müdürü Dr. Kamil Özer ile Ak Parti Il Baskani Davut Gürkan, sirasiyla yarismada dereceye girenleri seyirciler arasinda gösterileri izleyen minik çocuklarla birlikte dereceye girenleri açikladilar.

Yarismada TÜRKSOY Özel Ödülü’nü Macaristan kazanirken, halk oylamasi ile belirlenen seyirci özel ödülüne Kuzey Osetya layik görüldü.

Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’nin üçüncüsü Bronz Karagöz’ü Bulgaristan alirken, ikinci olan Özbekistan Gümüs Karagöz’ü ülkesine götürdü. Altin Karagöz’ü ise jürinin oylariyla Meksika aldi. Baskan Alinur Aktas ve BKSTV Baskani Sadi Etkeser, sampiyona ödülünü takdim ederek, tebriklerini ilettiler.

Yarismasi’nin birincisi 5 bin Avro, ikincisi 3 bin Avro, üçüncüsü ise 2 bin Avro para ödülünün sahibi olurken, TÜRKSOY ve seyirci özel ödülüne layik görülen iki ülke ekibi ise Bin Avro’luk para ödülü aldi.
Kaynak: İHA