Basaksehir Belediyesi Su Tasarrufunda Da Öncü

Basaksehir Belediyesi, hizmete aldigi yeni yikama araci ile su tasarrufunu en üst seviyeye çikardi. “Az su, çok temizlik” sloganiyla hizmete alinan ve yüzde 80 daha az su tüketen jet yikama araci, yilda 6 bin ton suyun tasarruf edilmesini saglayacak.

Basaksehir Belediyesi Su Tasarrufunda Da Öncü
Basaksehir Belediyesi, ilçe genelindeki temizlik çalismalarinda su tasarrufuna dikkat çeken önlemler almaya devam ediyor. Daha temiz ve daha yasanabilir Basaksehir için bir yenilige daha imza atildi. “Az su, çok temizlik” sloganiyla hem Basaksehir’in temizligi hem de su kaynaklarinin korunmasi için jet yikama araci hizmete alindi.

Su kaynaklarinin korunmasina katki sagliyor

Yerli ve milli üretim yeni yikama araci ile Basaksehir’in dört bir yani düzenli olarak temizleniyor. Dakikada 22 litre su tüketimi ile sinifinda tasarruf lideri olan jet yikama araci, 500 bar basincin yaninda ozon, buhar ve molekül parçalayici özelliklere sahip. Basinç miktari ile az su tüketimiyle ön plana çikan araç, 120 dereceye kadar çikan su sicakligi ile duvar yazilari ve boyalara da müdahale imkâni sagliyor. Jet yikama araci, çevre temizliginin yani sira küresel isinmaya bagli olarak azalan su kaynaklarinin korunmasina da katki sagliyor.

Yilda 6 bin ton su tasarrufu

Jet yikama araci, 25 ton su tüketimi yapan araçlara kiyasla, 5 ton su tüketimi yapiyor. Böylece günlük yüzde 80 daha az su tüketimi ile 20 ton suyun tasarrufunu sagliyor. Jet yikama araci ile haftalik 120 ton, aylik 500 ton, yillik çalisma periyodunda ise 6 bin ton suyun tasarruf edilmesi hedefleniyor. Bu rakam, kisi basina günlük 190 litre suyun tüketildigi ülkemizde 84 kisinin bir yillik su ihtiyacinin tasarruf edilmesi anlamina geliyor.
Kaynak: İHA