Malatya'da Duraklar Yenileniyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden olan MOTAS, 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bir yandan zarar gören otobüs duraklarini yenilerken diger yandan da agir hasarli binalarin yakininda bulunan duraklari ise kaldiriyor.

Malatya'da Duraklar Yenileniyor
Depremde en fazla etkilenen illerin basinda gelen Malatya’da hayatin normallesmeye baslamasi ile birlikte MOTAS’de mevcut otobüs duraklarinda tadilat ve yenileme çalismalari baslatti. Baslatilan çalismalar kapsaminda 93 farkli noktada temizlik, yenileme, bakim-onarim, yeni durak çalismasi ile agir hasirli binalarin yakininda bulunan duraklarin ise kaldirilma çalismalari sürüyor.

Vatandaslarin toplu tasima araçlarini beklerken herhangi bir sikinti ile karsilasmamalari, gidecekleri yerlere daha saglikli bir sekilde ulasmalarini temin etmek amaciyla çalismalarini yogun bir sekilde sürdürüyor. Çalismalar kapsaminda toplu tasima araçlari, her aksam sefer sonrasi iç-dis temizligi yapilarak bir sonraki güne temiz bir sekilde vatandaslarin hizmetine sunuyor.

Ayrica MOTAS tarafindan sehrin muhtelif yerlerinde kurulumu gerçeklestirilen Konteyner Kentlerdeki vatandaslarin ulasimlarini sorunsuz bir sekilde gerçeklestirmeleri amaciyla bilet dolum cihazi (kios), durak yapim çalismalari da yapiliyor.
Kaynak: İHA