Festivaller Kenti Denizli

Denizli Büyüksehir Belediyesi 17. Uluslararasi Halk Danslari Festivali kortej ile basladi. Festivalin düzenlenmeye basladigi ilk yildan bugüne 55 farkli ülkeden 4 bin 375 dansçiyi agirlayan Denizli Büyüksehir Belediyesi, 4 gün boyunca esine az rastlanir bir kültür senligine ev sahipligi yapacak.



Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 17’ncisini düzenledigi Uluslararasi Halk Danslari Festivali kortej ile basladi.

Denizli Valiligi önünden baslayan korteje, Denizli Büyüksehir Belediyesi Meclis Baskanvekili Ali Degirmenci, Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Hüdaverdi Otakli, davetliler ve festivale katilan 11 ayri ülkenin halk dansi sanatçilari katildi.

Renkli görüntülerin yasandigi kortejde dansçilar ülkelerine özgü danslari sergilerken, etkinlige yogun ilgi gören vatandaslar bu güzel anlari çektikleri fotograf ve görüntülerle ölümsüzlestirdi. Müzik ve danslarla birlikte devam eden coskulu yürüyüs Denizli Büyüksehir Belediyesi önünde son buldu. Burada Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan kültür senliginin coskusuna ortak oldu. Bir süre dansçilarla sohbet edip hatira fotografi çektiren Baskan Zolan, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, böylesine önemli bir festivale ev sahipligi yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarini söyledi.



Sakin kaçirmayin

Farkli ülkelerin kültürlerini tanima anlaminda bu tür organizasyonlarin çok özel ve kiymetli oldugunu belirten Baskan Osman Zolan, “11 ülkeden ve ülkemizin degisik illerinden 611 halk danslari sanatçisi sehrimize geldi. Her ülke, her bölge ve il yüzlere, binlerce yil önce olusan kültürünü, degerlerini ve güzelliklerini sehrimizde sergileyecek” diye konustu.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuari Halk Danslari Toplulugu’nun da Denizli’ye has güzellikleri festivalde yansitacagini ifade eden Baskan Zolan, “Vatandaslarimiz renkli, coskulu ve birbirinden güzel halk danslarini seyretme imkanina kavusacak. Kültürler arasi kaynasma yasanacak. Festivalimizin basarili geçmesini temenni ediyorum. Sehir merkezimizin farkli noktalari ile Acipayam, Çivril, Tavas, Sarayköy ve Buldan ilçelerimizde gösteriler yapilacak. Tüm hemsehrilerimi bu güzel etkinliklere davet ediyorum, kaçirmasinlar” dedi.

Programin ardindan 11 ülkeden gelen konuklarin temsilcileri Baskan Osman Zolan’i makaminda ziyaret etti.

Denizli festivallerde bugüne kadar 55 ülkeyi agirladi

14 Temmuz’a kadar sürecek festivalde, Gürcistan, Hindistan, Osetya, Acaristan, Iran, Kazakistan, Sirbistan, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Moldova; Türkiye’den ise Trabzon, Gaziantep, Bursa, Kütahya, Burdur, Usak, Aydin, Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuari Halk Danslari Toplulugu ve Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunlari ekibinden olmak üzere toplam 611 dansçi sahne alacak. Öte yandan Denizli Büyüksehir Belediyesi festivalin düzenlenmeye basladigi 2000 yilindan bugüne 55 farkli ülkeden 4 bin 375 dansçiyi kentte agirlamanin hakli gururunu yasadi.

Denizlililer ilk gösteriye akin etti

Denizli Büyüksehir Belediyesi 17. Uluslararasi Halk Danslari Festivali’nin ilk günü gruplar 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda sahne aldi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi açilis programinda birbirinden güzel danslarini Denizlililer için sergileyen yerli ve yabanci ekipler vatandaslar tarafindan büyük alkis aldi. Açilis programina katilan Baskan Osman Zolan, ekiplere tesekkür etti.
Kaynak: İHA