Mugla'da Doga Egitimi Projesi Basladi

Türkiye’nin farkli illerinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) ögrenci Mugla’da doga egitimi projesi çerçevesinde bir araya geldi.

Mugla'da Doga Egitimi Projesi Basladi


Türkiye Bilimsel ve Teknik Arastirma Kurumu 4004 ’Doga Egitimi ve Bilim Okullari’ tarafindan desteklenen ve Il Milli Egitim Müdürlügünce yürütülen ’Mugla’da Doga Egitimi’ projesi faaliyetlerine baslandi. Proje çerçevesinde düzenlenecek doga egitimleri için Türkiye’nin çesitli illerinden Mugla’ya gelen ögrenciler için karsilama ve proje açilis programi düzenlendi.

Proje açilis programi, Mugla 75. Yil Fen Lisesinin konferans salonunda gerçeklestirildi.

Programda, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, doga egitimi için gelen misafir ögrencilerle bir araya geldi.

Programin açilis konusmasini yapan Il Müdürü Emre Çay, ögrencilere hos geldiniz diyerek, “Adeta bir kültür mozaigi olan güzel ülkemizin farkli cografyalarindan gelen piril piril çocuklarimizi, muhtesem dogasiyla ve iklimiyle yeryüzü cenneti güzel Mugla’mizda agirlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi.



Il Müdürü Emre Çay, “Maviyle yesilin bulustugu Mugla’mizda, ögrencilerimize çevre bilincini asilamak adina Müdürlük olarak yerelde basariyla yürüttügümüz ve sonrasinda ulusal boyut kazanan Mavi Yesil Okullar projemizden sonra Mugla’da Doga Egitimi projemizin de ses getiren projelerimizden biri olacagina gönülden inaniyorum. Türkiye’nin 7 ayri bölgesinden, 7 ayri ikliminden gelerek bir noktada bulusan bilime ve sanata sevdali, dogaya dost 30 BILSEM ögrencisi, ilimizde geçirdikleri bu bir haftalik süreçte, Mugla’nin tarihi ve dogal güzelliklerini yerinde tanirken birbirlerinden de çok sey ögrenecekler; hayatlarinda unutamayacaklari çok güzel anlar biriktirerek memleketlerine dönecekler. Birbirinden güzel 5 farkli ilçemizde, 26 farkli baslik altinda eglenceli ve ögretici etkinliklerle gerçeklestirecek oldugumuz doga egitimlerinde ögrencilerimize, Mugla Sitki Koçman Üniversitesinin degerli akademisyenlerinden olusan egitim kadrosu ile kiymetli ögretmenlerimiz eslik edecek. Sevgili Ögrenciler, umuyorum ki sizler bu yolculukta kendi degerlerinizin farkina varir, farkindalik gelistirir ve kendinize çok sey katarsiniz. Burada edindiginiz kazanimlarinizi, kendi sehirlerinizdeki arkadaslarinizla paylasarak bu halkayi daha da genisletmenizi ve akranlariniza örnek teskil etmenizi diliyoruz.

Sözlerimi burada noktalarken projemizin yürütülmesinde emegi geçen tüm paydaslarimiza, akademisyenlerimize ve ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Misafir ögrencilerimize tekrar hos geldin diyerek doga egitimlerinde kendilerine basarilar diliyorum" diye konustu.



Konusmanin ardindan projenin tanitim sunumu ve 5 gün boyunca yürütülecek faaliyetler hakkinda bilgilendirme yapildi. Türkiye’nin 30 farkli ilinden 6. 7. ve 8. sinif seviyesindeki 30 BILSEM ögrencisinin bir araya geldigi program, ögrencilerin drama ile tanisma ve etkilesim etkinlikleriyle devam etti. Ögrencilere, doga egitimlerinde Mugla Il Milli Egitim Müdürlügünden proje yürütücüsü ögretmenler, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nden akademisyenler ve rehber ögretmenler eslik edecek.

Mentese TOBB Fen Lisesi’nde baslayan ve 5 gün sürecek programda, Köycegiz ilçesi sigla ormaninda, Ortaca ilçesi Dalyan Deniz Kaplumbagalari Arastirma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER), Marmaris ilçesi Günnücek Milli Parkinda, yanan orman alanlarinda ve Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde doga egitimleri gerçeklestirilecek. Ögrenciler 26 baslikta verilecek doga egitimlerinde organik tarim, orman ekosistemi, yangin sonrasi orman alanlarinin yeniden canlanmasi, yaban hayatin gözlenmesi, Caretta Caretta’larin yasam döngüsü gibi birçok konuda uygulamali egitim görecekler.

Doga egitimi projesi 14 Temmuz Cuma günü Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde düzenlenecek serginin ardindan kapanis ve sertifika töreni ile son bulacak.
Kaynak: İHA