Dogayi Teknolojiyle Harmanlayan Sergi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan restore edildikten sonra güncel sanat galerisi olarak kapilarini sanatseverlere açan Zindankapi, doganin tüm güzelliklerinin teknolojiyle harmanlandigi, ‘doganin algoritmalari’ sergisine ev sahipligi yapiliyor.

Dogayi Teknolojiyle Harmanlayan Sergi
Bursali sanatseverleri daha çok konsept sergilerle bulusturan Zindankapi Güncel Sanat Galerisi’de açilan altinci sergi, medya sanatçisi Leo Isikdogan’a ait ‘Doganin algoritmalari’ sergisi oldu. Bursa Anadolu Lisesi mezunu olan ve Kaliforniya’da yasayan sanatçi Leo Isikdogan’in “doganin algoritmalari” baslikli sergisi, yedi özel çalismadan olusuyor. Eserler, özel kodlanmis bir yapay zekâ ve yapici algoritmalarla tasarlandi. Dogal dünyanin tahmin edilemeyen güzelligi ile matematiksel denklemlerin düzenli yapisi arasindaki iliski, sergide ortaya koyuldu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da, Zindankapi’nin hücrelerinde demir parmakliklar ardindaki muhtesem sergiyi gezdi. Kodlama ve yapay zekanin kaynasmasiyla ortaya çikan çalismanin, gerçek hayattaki dogal olusumlari hatirlatan üretken manzaralari ve algoritmik kaliplari sergileyen ilgi çekici bir görsel deneyim alani oldugunu belirten Baskan Aktas, serginin 17 Eylül’e kadar pazartesi hariç her gün ücretsiz ziyaret edilebilecegini hatirlatip, tüm sanatseverleri bu görsel sölene davet etti.
Kaynak: İHA