Yerel Ve Ulusal Sorunlara Genç Bakis

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü ve Bursa Kent Konseyi isbirligi ile Bursali gençlerin günümüzde yasadigi sorunlara yerel ve ulusal çapta çözüm önerileri getirebilmesi amaciyla “Bursa Lise Ögrencileri Gençlik Çalistayi” düzenlendi.

Yerel Ve Ulusal Sorunlara Genç Bakis
Bursa’nin önde gelen 50 lisesinden 100 gencin katilimiyla düzenlenen Çalistay’da özellikle egitim, ulasim, saglik, sosyal medya ve istihdam gibi konular üzerine genç bakis açisi ile çözümler üretilmesi hedefleniyor. Önemli konular üzerinde karsilikli dogru istisarelerin, gençlerin egitimine oldugu kadar sehre ve ülkeye bakis açilarina da yansiyacagina, sorunlarin da bu vesileyle ortadan kalkacagina deginen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Teknolojinin gelistigi, imkanlarin arttigi bir dönemde ülkesine ve milletine karsi ilgili ve duyarli gençler olmanizi, projeler üretmenizi, deger üretmenizi temenni ediyorum. Biz Büyüksehir Belediyesi olarak Burskoop ile lise ve üniversiteli gençlerimizi burslarla destekliyoruz. Üniversiteye hazirlik kurslarindan gençlik merkezlerimize, deniz, izcilik kamplarimiz gibi sosyal aktivitelerle, geziler, atölye çalismalari ve festivallerimizle gençlerimiz için her türlü imkani saglamaya çalisiyoruz. Gençlik konusu bizim için özel bir konu. Bir gün sizler bürokrat olacaksiniz, meclis salonlarinda, belediye baskanligi makaminda olacaksiniz. Gelecek kaygisi yasamayin, kendinize, ailenize, sehrinize, ülkenize güvenin. Eger iddianiz varsa içinizde istek ve heyecan varsa isin yarisindan çogu bitmis demektir. Sevgili gençler, inanmak basarmanin yarisidir. Kendinize inanip, güvenerek kendinize yatirim yapmaniz gereken yasta ve süreçtesiniz. Yapacaginiz yatirimlarin karsiligini da ileride göreceksiniz. Bu vesileyle bu Çalistay’in çiktilarinin da size ve özellikle sehrinize ve ülkenize deger katma noktasinda rehber olacagi kanaatindeyim. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Çalistay’da gençlerle bir arada olmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek sözlerine baslayan Bursa Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük de “Büyükler emaneti aldi, size devredecekler. Sizler gelecekte bu ülkeyi yöneteceksiniz. Egitimle suan bizlerin birinci görevi siz degerli çocuklarimizi, gençlerimizi yasayacaklari döneme hazir hale getirmek. Bu ülke sizin ellerinizde yükselecek. Küçük hayaller biriktirin ki sizi büyük hayallere tasisin. O da Türkiye Yüzyili hayali Yüzyil davamizi sürdürecek olan siz gençlerimiz olacaksiniz. Sizlerle bu Yüzyili kuracagiz insallah. Bursa’da egitime destek çok güzel. Özellikle egitime dair çalismalarindan ve desteklerinden ötürü Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Alinur Aktas’i kutluyorum. Gençligimiz ile gurur duyuyor, övgüyle bahsediyoruz. Üniversite sinavina girecek gençlerimize basarilar diliyor, Gençlik Çalistayi’nin amacina ulasmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA