Turgut Alp Türbesi Restore Edildi

Bursa Valiligi ve Inegöl Belediyesi is birliginde restorasyonu yapilan Turgut Alp Türbesi, Pazar günü yapilacak törenle yenilenmis yüzüyle ziyarete açilacak.

Turgut Alp Türbesi Restore Edildi
Inegöl’ün fatihi Turgut Alp’in Turgutalpköy Mahallesinde bulunan türbesi, Bursa Valiligi ve Inegöl Belediyesi is birliginde restore edildi. 2021 yili Aralik ayinda baslayan restorasyon çalismalari çerçevesinde türbe ve sadirvanin restore edilmesinin yani sira mevcutta bulunan tuvaletlerde tadilat yapildi ve yanina bay bayan mescitleri ilave edildi. Yaklasik 3 bin metrekare alana sahip meydanda; abide alani, 108 metrekare alana sahip kafeterya, sert zemin uygulamalari ve çevre aydinlatmalari yapildi.

Turgut Alp Türbesi, yenilenmis yüzüyle 11 Haziran Pazar günü 14.00’da yapilacak törenle yeniden ziyarete açilacak. Belediye Baskani Alper Taban, "Pek çok tarihi degere sahip sehrimizin fatihi, Osman Gazi’nin yol arkadasi Turgut Alp’in kabrinin bulundugu alanda Bursa Valiligi is birligi çerçevesinde restorasyon çalismasi gerçeklestirdik. Inegöl’e ve Inegöl’ün Fatihi Turgut Alp’e yakisacak bir çalisma ortaya çikti. Bu anlamli çalismayi da hemserilerimizle birlikte taçlandiracak, bizleri tarihin derinliklerinde yolculuga çikaracak bir açilis töreninde bulusmayi arzu ettik. Pazar günü 14.00’da yapilacak Turgut Alp Türbesi restorasyon çalismasi açilis törenimize tüm ilçe halkimizi bekliyoruz. Prof. Dr. Ahmet Simsirgil hocamizin anlatimlari, Tarihi Inegöl Mehterinin marslari geleneksel okçuluk etkinligi ve dualar esliginde yapilacak törende, Turgut Alp’i de yad etmis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA