Sivas'ta Katip Adaylari Klavye Sinavinda Ter Döktü

Sivas Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskanligi tarafindan yapilan uygulamali klavye sinavinda adaylar ter döktü.

Sivas'ta Katip Adaylari Klavye Sinavinda Ter Döktü
Sivas’ta zabit katibi ve icra katibi adaylari için klavye sinavi yapildi. Sivas Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskanligi tarafindan yapilan ve Sivas merkez ve mülhakat adliyelerinde istihdam edilecek sözlesmeli 22 zabit ve 1 icra kâtipligi için 734 kisinin müracaat ettigi uygulamali klavye sinavina 302 aday girmeye hak kazandi. Adaylar, dakikada en az 90 dogru kelime yazmak için ter döktü. Sivas Adliyesinde yapilan uygulamali klavye sinavinda bazi adaylarin oldukça heyecanli olduklari görüldü.

Uygulamali klavye sinavi Sivas Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Ugurlu ile Sivas Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Fatih Kutluboga ve Hâkim Esra Ibrahimoglu´dan olusan komisyon huzurunda yapildi.

Adaylar, Adalet Bakanligi tarafindan daha önce yayimlanan uygulama sinavi için belirlenen metinler üzerinden sinava tabi oldu. Klavye asamasinda 3 dakikada 90 dogru kelime yazanlar bu asamayi geçmis olacak. Klavye sinavini basari ile geçen adaylar siralamaya tabi tutulacak ve bakanlik tarafindan belirlenen sayinin 3 kati kadar aday 19 Haziran 2023 tarihinde yapilacak sözlü mülakata girmeye hak kazanacak. Sözlü mülakata girmeye hak kazanan adaylar Sivas adliyesinin resmi internet sitesinden ilan edilecek.
Kaynak: İHA