Japonya, Ukrayna Askerlerini Tedavi Ediyor

Ukrayna-Rusya arasindaki savasta bacagini kaybeden 2 Ukrayna askeri tedavi olmak üzere baskent Tokyo’ya getirildi.

Japonya, Ukrayna Askerlerini Tedavi Ediyor
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarini baslatmasinin ardindan Japonya’nin Kiev’e yönelik destegi devam ediyor. Iki Ukrayna askeri Japonya Öz Savunma Kuvvetlerine (SDF) ait bir hastanede tedavi olmak üzere baskent Tokyo’ya getirildi.

Biri tek bacagini, digeri 2 bacagini savasta kaybeden 2 askere rehabilitasyon süreci uygulanacagi ve protez bacak takilacagi belirtildi. Tedavi masraflarinin Japonya hükümeti tarafindan karsilanacagi ögrenilirken, Japonya Savunma Bakani Yasukazu Hamada konuyla ilgili yaptigi açiklamada askerlerin ülkelerine dönebilmeleri için onlari en kisa sürede tedavi etmek istediklerini söyledi.

Ukrayna’nin Tokyo Büyükelçisi Sergiy Korsunsky ise "Bu davet ve yardim için Japonya hükümetine minnettariz" ifadelerini kullandi.

Japonya, Rusya’nin 24 Subat 2022’te Ukrayna’ya yönelik baslattigi isgal girisimi karsisinda Bati dünyasinin yaninda yer alarak Moskova’ya yönelik bir dizi yaptirim uygulamisti. Ayrica Ukrayna’ya insani yardim destegi saglayan Tokyo’nun, yarali Ukrayna askerlerini ülkede tedavi etme karari aldigi kamuoyuna yansimisti.
Kaynak: İHA