BAÜN'den Iki Yeni Uluslararasi Anlasma Daha

Balikesir Üniversitesinin (BAÜN) uluslararasilasma stratejisi ile farkli ülkelerden üniversitelerle gerçeklestirdigi is birligi anlasmalarina yenileri eklendi. BAÜN ile Bosna Hersek’te yer alan International University of Sarajevo ve Arnavutluk’ta yer alan "Ismail Qemali" University, Vlora arasinda uluslararasi is birligi anlasmasi imzalandi.

BAÜN'den Iki Yeni Uluslararasi Anlasma Daha
Rektörlük Senato Salonunda gerçeklestirilen imza törenlerine; Rektör Prof. Dr. Yücel Ogurlu, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Cevdet Avcikurt ve Prof. Dr. Fatih Satil, Uluslararasi Iliskiler Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Sahin ile merkez personeli katildi.

BAÜN Uluslararasi Iliskiler Arastirma ve Uygulama Merkezi koordinasyonu ile gerçeklestirilen anlasmalar ile kurumlar arasinda ortak akademik çalismalar ile ögrenci ve personel hareketliligi faaliyetlerinin gerçeklestirilmesi planlaniyor.

Balikesir Üniversitesi ile Bosna Hersek’te yer alan International University of Sarajevo arasinda yapilan anlasma, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu ile International University of Sarajevo Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yildirim tarafindan çevrim içi gerçeklestirilen törende imzalandi. Balikesir Üniversitesi ile Arnavutluk’ta yer alan University of Vlora arasinda yapilan anlasmayi ise kurumlar adina BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu ile "Ismail Qemali" University, Vlora, Rektörü Prof. Dr. Roland Zisi imzaladi. Çevrim içi gerçeklesen imza törenine, Tiran Egitim Müsaviri Metin Bulut da katildi.

Gerçeklesen imza törenlerinde yapilan konusmalarda is birligi çalismalarinin degerine dikkat çekilerek, anlasmalarin kurumlar için hayirli olmasi temennilerinde bulunuldu.

Yapilan yeni anlasmalar hakkinda degerlendirmelerde bulunan Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu, anlasmalarin üniversite için hayirli olmasi temennilerinde bulunarak, yapilan çalismalarda emegi geçen personeline de tesekkür etti. Rektör Prof. Dr. Yücel Ogurlu, uluslararasilasma çalismalari sürecinde farkli kurumlarla anlasmalarin devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA