Basiskele'ye Atatürk Meydani

Basiskele Belediyesi tarafindan Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yaklasik 5 bin 300 metrekarelik alanda yapilan Atatürk Meydani ilçeye deger katti.

Basiskele'ye Atatürk Meydani
Yaklasik 5 bin 300 metrekarelik alanda insa edilen meydanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özel tasarimli 2,5 metre uzunlugundaki led isikli silüeti meydanin tam ortasina yerlestirilirdi. Silüetin her iki tarafina Atatürk’ün günümüze isik tutan önemli veciz sözlerinden "Vatanini en çok seven görevini en iyi yapandir" ve "Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardir. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur" cümleleri yazildi.

Yeniköy Merkez Mahallesi’nin çevresini ve çehresini güzellestiren meydanda agaçlandirma çalismalari, peyzaj çalismalari yapildi. Dekoratif aydinlatma direkleriyle aydinlatilan meydana oturma gruplari ve kent mobilyalari yerlestirildi. Bölge sakinlerinin huzurla dinlenip vakit geçirebilecegi meydanda ayrica 30 araçlik otopark alani da yapildi. Meydanda çocuklarin ve gençlerin güvenle futbol oynayacagi bir hali saha da bulunuyor.
Kaynak: İHA