Bafra Siirde Yaristi

Samsun Bafra Kaymakamligi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan "2. Siir Dinletisi ve Yarismasi" gerçeklestirildi.

Bafra Siirde Yaristi
Çetinkaya Köprüsü Kizilirmak Sedde boyunda düzenlenen Siir Dinletisi ve Yarismasi’na 18 lise ögrencisi katildi.

Siirlerini okumak için sahneye çikan ögrenciler dereceye girebilmek için kiyasiya yaristi. Jüri tarafindan yapilan degerlendirmede Faruk Nafiz Çamlibel’in "Allah’a Ismarladik" siiri ile Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nden Sevmal Ikrar Çelebi birinci oldu. Cemal Safi’nin "Bilseydim" adli siiri ile Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi ögrencisi Seref Eren Yagiz ikinciligi, Fen Lisesi ögrencisi Salih Ege de Mehmet Akif Ersoy’un "Gitme ey yolcu" siiriyle üçüncülügü elde etti. Dereceye giren ögrencilere hediyeleri Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Baskani Hamit Kiliç ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ali Katipoglu tarafindan verildi.

Birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin 500 lira, üçüncüye 2 bin lira ve katilan diger ögrencilere 500’er lira ödül verildi.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, "Geçen yil ilkini gerçeklestirdigimiz siir dinletisinin bu yil ikincisini tertip ediyoruz. Aslinda Bafra’nin önemli bir degeri Kizilirmak kenarinda bu etkinligin yapilmasi bizim için çok manidar ve anlamli. Diger konser etkinliklerinin de bu sahada yapilmasi önemli. Bu siir etkinligimizin öncülük yapmasi ne kadar dogru bir karar verildiginin bir göstergesi. Duygusal anlardir siir. Sanatin doruk noktasidir. Duygularini birkaç kelimeyle ifade edebilmek herkesin harci degildir. Gerçi bu yarisma gibi birinci, ikinci, üçüncü derecede arkadaslar çikiyorlar ama bence sahneye çikan tüm degerli kardeslerim benim kalbimde birinci. Ben onlari kalbime aliyorum. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA