Alanya'da Genç Kalemler Ödüllerini Aldi

Alanya Kaymakamligi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti isbirliginde hayata geçirilen Genç Kalemler Projesi’nde basari gösteren ögrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldi.

Alanya'da Genç Kalemler Ödüllerini Aldi
Alanya’daki ögrencileri okumaya, yazmaya özendirmek ve yerel medyanin önemine dikkat çekmek amaciyla hazirlanan, Alanya Kaymakamligi, Alanya Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ortakliginda hayata geçilen Genç Kalemler Projesi’nde basari saglayan 138 ögrenci ödüllerini Sehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda düzenlenen törenle aldi. Ödül törenine Alanya Belediyesi Baskan Yardimcisi Ali Yenialp, Alanya Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Yilmaz, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Eray Erdem ve Yönetimi, AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Toklu, CHP Ilçe Baskani Coskun Karadag, MHP Ilçe Baskani Mustafa Sünbül, AGC Baskani ve AGF Genel Baskani Gaye Coskun, AGC Yönetim Kurulu, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.



‘Bize kalemi güçlü gençler lazim’

Törenin açilis konusmasini yapan AGC Baskani Gaye Coskun projenin anlam ve önemine dikkat çekti. Coskun konusmasinda, “Alanya Gazeteciler Cemiyeti sosyal sorumluluk projelerinde severek yer almaktadir. Konu egitim olunca daha da hassas oluyoruz. Genç Kalemler Projesi de bizim önerimizle hazirlanan, degerli bir proje. Çünkü biz gazetecilere yazi yazabilen kalemi güçlü gençler, okudugunu anlayan bireyler lazim. Bugün burada bulunan ögrencilerimizin eserleri gazetelerimizde yayinlandi ve onlar küçük bir gazetecilik yapti. Gelecek yillarda bu projeye katilimin artmasi için ögrencilerimiz tesvik etmek istedik. Aileler de buraya gelip çocuklarinin basarisiyla mutlu oldular. Ailelerimizden istegim çocuklarini okumaya ve yazmaya tesvik etsinler. Bizim kendimizi ifade etmeye ihtiyacimiz var” diye konustu.



‘Taklit etmiyor ilkleri yapiyoruz’

Alanya Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Yilmaz’da konusmasinda gerçeklestirdikleri projeler ile ilklere imza attiklarini vurguladi. Yilmaz su ifadeleri kullandi; “Bu projemizin fikir babasi Alanya Gazeteciler Cemiyeti’dir. Bizlere geldiklerinde heyecanli bir proje oldugu fark ederek kaymakamlikla is birligi yaparak projeyi baslattik. Bizim hedefimiz, kültürümüzle, gelenegimizle yasamak. Alanya’ya gelen yabanci misafirlerimize de bu yazilarla bunu göstermek. Biz ögrencilerimizin yazilarindan en degerli olanlari seçtik ve gazetelerimizde yayinladik. Bize çok tebrik geldi, çünkü biz taklit etmeyi degil ilkleri yapmayi istiyoruz. Biz geçen haftada Medya Akademisini de baslatarak medya sektörü üzerine söylesiler gerçeklestirdik. Bizim hedefimiz egitimi daha yukariya tasinmak. Biz bunun için çaliyoruz ve çalisacagiz.”

Etkinlik ödüllerin verilmesinin ardindan toplu fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA