8. Miras Sergisi Sanatseverlerle Bulustu

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan her sene düzenlenen ve geleneksel hale gelen Miras Sergisi, sanatseverlerle bulustu.

8. Miras Sergisi Sanatseverlerle Bulustu
Geleneksel Türk El Sanatlari’nin birbirinden seçkin eserlerinin yer aldigi serginin açilisini Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken yapti. Kurdele kesiminin ardindan sergiyi gezen Baskan Köken, eser sahibi kursiyerlerden bilgi aldi.

Sergide 2022 - 2023 yillari arasinda Eyüpsultan Belediyesi Kültür ve Sanat Kurslarina katilan ögrenciler ve hocalarin yaptiklari hat, minyatür, tezhip, ebru, çini, kaligrafi ve resim tarzindaki birbirinden güzel eserler yer aliyor.

“Eyüpsultan’i açik hava müzesi haline getiriyoruz”

Eyüpsultan Belediyesi Baskanlik Binasi fuaye alaninda düzenlenen serginin açilisinda konusan Baskan Deniz Köken, “Göreve geldigimizde, bu sehri kültür sanat sehri yapabiliriz, sanayi sehri olmaz dedik. Köylerinde tarimi ve hayvanciligi, Eyüpsultan Merkez’de de sanati ön plana çikarmak lazimdi. Onunla ilgili de zaten elimizde doneler hazirdi. Eyüpsultan hamamini, Eyüpsultan Türbe Hamami Müzesi olarak hizmete soktuk. Caferpasa’yi Kent Bellegi Merkezi haline getirdik. Simdi hamdolsun tur sirketleri Sultanahmet, Ayasofya ve Eyüpsultan Türbe Hamami Müzesini kataloglarina koymuslar. Artik kültür ve sanat turlarinin içindeyiz. Geçmiste turlarda Eyüpsultan yoktu. Istanbul’un tarihiyle es ama Eyüpsultan’in adi gezi rehberlerinde yer almiyordu. Simdi artik yavas yavas her konuda olacak. Açikhava müzesi olan bu sehirde güzel seyleri birlikte hayata geçirecegiz. Miras Sergisi’nin bu sene 8.’sini yapiyoruz; 104 eser var. Bütün kursiyerlerimizin ellerine, hocalarimizin emeklerine saglik” dedi.

Toplamda 7 bransta 104 eserin yer aldigi Miras Sergisi bir ay boyunca sanatseverler tarafindan gezilebilecek.
Kaynak: İHA