Salihli'de Çekirgeye Karsi Dron Ile Mücadele

Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi, Salihli ilçesinde bitkisel üretimde zararli olan tarla çekirgelerine karsi drone ile ilaçlama çalismasi gerçeklestirdi.

Salihli'de Çekirgeye Karsi Dron Ile Mücadele
Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan Salihli ilçesine bagli Çelikli, Burhan, Baslioglu, Sirinyer, Çamurhamami, Karaagaç gibi yaylalardaki meralarda çekirge yumurta birakma alanlari (garsiyat) bulunmasi sebebiyle drone ile ilaçlama çalismasi gerçeklestirildi.

Ilaçlama çalismasi, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Manisa Büyüksehir Belediyesinin isbirliginde gerçeklestirildi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde hasere ile mücadele çalismalarina teknolojik imkanlari da dahil ettiklerini belirten Saglik Isleri Dairesi Baskani Erhan Ince, “Ilaçlama çalismalarimizda ulasilamaz noktalara da ulasabilmek için ekipmanimiza drone dahil ettik. Daha önce Kirkagaç ilçemizde üretime zarari olan çekirgelere yönelik drone ile ilaçlama çalismasi gerçeklestirmistik. Bu kez de Salihli ilçemize bagli Çelikli, Burhan, Baslioglu, Sirinyer, Çamurhamami, Karaagaç mahallelerinde yaylalardaki meralarda çekirge yumurta birakma alanlari (garsiyat) bulunmasi sebebiyle drone ile ilaçlama çalismasi gerçeklestirdik” dedi.

Kaynak: İHA