Bu Da Çilek Köyü

Izmit Belediyesinin geçtigimiz ekim ayinda atil durumundan kurtararak Çayirköy Mahallesi’nde olusturdugu çilek köyündeki ilk hasat vatandaslarin katilimiyla yapildi. Hasadin tüm gelirinin kiz çocuklarinin egitiminde kullanilacagi ögrenildi.

Bu Da Çilek Köyü
Izmit Belediyesi, Çayirköy Mahallesi’nde yillardir atil birakilan 12 dönümlük araziye geçtigimiz ekim ayinda 25 bin çilek fidesi dikmisti. Ekilen fidelerden büyüyen çilekler ilk hasat için hazir hale geldi. Iyi tarim uygulamalarinin kullanildigi bahçeden çilek almak isteyen vatandaslar, Çayirköy’deki bahçeye gelip istedikleri gibi hasat yapip, topladiklari çilekleri satin alabilecek. Hasat programina Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Özgür Yilmaz, STK temsilcileri, muhtarlar ve binlerce vatandas katildi.

Kaldirilan servislerin disinda özel araçlariyla da bölgeye gelen Izmitliler, yüzlerce metre araç kuyrugu olusturdu.

"Üreten belediye vizyonuyla hareket ediyoruz"

Hasat programinda konusan Baskan Hürriyet, "Biz göreve geldigimizden bu yana tarima ve tarim projelerine dikkat çekmeye ve yatirim yapmaya çalisiyoruz. ‘Üreten belediye’ vizyonuyla hareket ediyoruz. ’Türkiye’yi üretim kurtaracak’ dedik. Öncelikli isimiz belediyeye ait ne kadar kullanilmayan tarim arazisi varsa bu bölgenin doga sartlarina uygun sekilde ekip biçmek oldu. Bu bir farkindalik ve ayni zamanda da halkla bir paylasma olsun istedik. Bu arazi de geçmiste kullanilmayan ve göreve geldigimizde ekmeye basladigimiz bir arazi. Burada önce Kirsal Hizmetler Müdürlügümüz misir ekmisti. Kocaman bir tarla burasi ve çok ciddi bir misir ekimi yaptik. Buradan hasat ettigimiz misirlari silaja dönüstürdük. Hayvancilikla ugrasan çiftçimize, köylümüze kendi emegimizle ürettigimiz misir silajlarini ücretsiz bir sekilde verdik. Hatta o kadar bereketli oldu ki o zor deprem günlerinde bölgeye de gönderdik yarisini. Oradaki köylümüze, çiftçimize, hayvancilikla ugrasan insanlarimiza nasip oldu. Çok sükür Izmitli üreticinin bir armagani, bir katkisi oldu depremzedelere. Bu vesileyle de katkisi olan bütün arkadaslarimdan Allah razi olsun" dedi.



"Ürünler ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz takdim edildi"

Baskan Hürriyet, sözlerini söyle sürdürdü:

"Çilek köyü yapalim istedik. Çilek, sezonunda evde aileyle hep birlikte afiyetle yedigimiz bir ürün. Kentin cografyasina uygun, kente de yakisan bir ürün. Aslinda biz uzun zamandir bu çilek tarlasindan ürün hasat ediyoruz. Bu hasattan elde ettigimiz ürünleri sosyal tesislerimizde ve kafelerimizde satisa sunuyoruz. Kendi sirketimiz üzerinden uygun fiyatli sekilde halkimiz zaten temin edebiliyordu. Bir kismini da Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügümüz ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz takdim etti. Bugün ve birkaç gün istedik ki bu tarlada hasadi beraber yapalim. Beraber topladigimiz ürünleri beraber yiyelim dedik. Bunu yapmisken de kiz çocuklarinin egitimine sizlerin de bir katkiniz olsun, bir farkindalik olusturalim istedik. Arkadaslarimizin verdigi emek daha da büyüsün. Hem tarima hem egitime hem kiz çocuklarinin okumasina hem de üretime dikkat çekiyoruz. Hasadimiza gelen herkesin ayagina saglik"

Konusmalarin ardindan Baskan Hürriyet ve vatandaslar çilek topladi.
Kaynak: İHA