Bakan Özhaseki'den Van Gölü Paylasimi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabinda, dünyanin en büyük sodali gölü olan Van Gölü’ndeki temizlik çalismalarina dikkat çekmek amaciyla bir paylasim yapti.

Bakan Özhaseki'den Van Gölü Paylasimi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca bu yil belirlenen "Temiz Deniz, Temiz Dünya" temasi çerçevesinde bir dizi çalisma baslatildi. Bakanlik, çalismalarina baslanan ‘Van Gölü Havza Koruma Eylem Plani ve Uygulama Programi’ çerçevesinde bir tanitim filmi hazirladi. Dünya serbest dalis rekortmeni Sahika Ercümen’ün rol aldigi tanitim filmini ise Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Özhaseki, sosyal medya hesabinda paylasti. Bakan Özhaseki, yaptigi paylasimda, “Temiz deniz, temiz dünya’ için denizlerimizi ve göllerimizi koruyoruz.Baslattigimiz ‘Van Gölü Havza Koruma Eylem Plani ve Uygulama Programi’ çalismalariyla, dünyanin incisi Van Gölü’müzü kirliliklerden arindiriyor; ortak evimiz dünyamiza nefes aldiriyoruz” notunu paylasti.

“800 bin yillik turkuaz sulari kirlilik tehditti altinda”

Tanitim filminin bas kahramani dünya serbest dalis rekortmeni Sahika Ercümen ise dünyanin en büyük sodali gölü olan Van Gölü’nün inci kefalleri, mikrobiyalitlere ve daha birçok gizeme ev sahipligi yaptigini belirtti.

800 bin yillik turkuaz sularinin hiç olmadigi kadar kirlilik tehditti altinda oldugunu ifade eden Ercümen, “Emine Erdogan himayelerinde, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi destekleriyle ‘Van Gölü Havza Koruma Eylem Plani ve Uygulama Programi’ çalismalari basladi.

Göllerimiz, denizlerimiz nefes alsin” dedi.

Kaynak: İHA