Adiyaman'da 40 Köye Sivat Dagitildi

Adiyaman’da 40 köye 626 adet sivat (hayvan sulugu) dagitildi.

Adiyaman'da 40 Köye Sivat Dagitildi
Deprem felaketinin ardindan çiftçilerin kullanimina sunmak için Trim ve Orman Bakanligi bütçesinden finanse edilen, ‘Çayir Mera ve Yem Bitkileri Gelistirme Projesi’ çerçevesinde 40 köye 626 adet sivat dagitimi gerçeklestirildi.

Besni ilçesi Tarim Kredi Kooperatifi bahçesinde gerçeklestirilen törene Besni Kaymakami Çaglar Partal, Tarim ve Orman Il Müdürü Nurettin Kiyas, Il Müdür Yardimcisi Erdal Yilmaz, Çayir, Mera ve Yem Bitkileri Sube Müdürü Eyyup Aydin Can, Ilçe Müdürü Ömer Sahin, Besni Ziraat Odasi Baskani Ismail Sümer, köy muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Dagitim töreninde konusan Tarim ve Orman Il Müdürü Nurettin Kiyas, "Bakanligimiz destegi ile 40 köyümüze hayvanciligi desteklemek için uyguladigimiz ve mera alanlarina birakilacak sivatlardan hem üreticilerimizin hayvanlari hem de yaban hayvanlari faydalanacak. 2023 yilinda üreticilerimize Il Müdürlügümüz nezdinde verilecek destekler artarak devam edecek. Dagitilan sivatlarin ülkemiz ve ilimiz hayvanciligina hayirli olmasini dilerim" dedi.

Kaynak: İHA