10'Uncu 'World Ecommerce Forum Istanbul' Basladi

Uluslararasi e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF tarafindan bu yil 10’uncusu düzenlenen ‘World Ecommerce Forum Istanbul’ ile global ve yerel e-ticaret firmalari bir araya geldi. Istanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen forum, ‘E-ticaretin Yeni Yüzyili’ temasiyla gerçeklestiriliyor.

10'Uncu 'World Ecommerce Forum Istanbul' Basladi


‘World Ecommerce Forum Istanbul’ uluslararasi e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF tarafindan bu yil 10’uncu kez düzenleniyor. Istanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen forum ‘E- ticaretin Yeni Yüzyili’ temasiyla gerçeklestiriliyor. 41 ülkeden 100 binin üzerinde katilimcinin beklendigi World Ecommerce Forum’da B2B görüsmeler de gerçeklesecek. Istanbul’u Avrupa’nin e-ticaret merkezi haline getirecek uluslararasi forumda markalar, dünya devi e-ticaret markalarinin yöneticileriyle is birligi yapma imkani yakaliyor. Etkinlik kapsaminda gerçeklestirilen panellerde e-ticaret sektörünün gelecegi ile ilgili bilgi paylasimi yapiliyor.

Forumun açilis programinda konusan WORLDEF Baskani Ömer Nart, ’’Yurtdisindan saticilar foruma büyük ilgi gösteriyor. Bu saticilar, Türk üretici ve e-ticaretçilerle görüsmek istiyor ve onlarin ürünlerini satmak istiyor. E-ticaret; bir is yapilis sekli ve bir metodoloji, sektör degil. Etrafinizda gördügünüz her seyin e-ticareti var. Dolayisiyla buraya ilginin artmasi çok dogal. E-ticareti gelismis olan üreticilerin, burada yurtdisindan gelen büyük saticilarla görüsmesi dogrudan ticaretin baslamasina aracilik etmis oluyor. Bu etkinlikte, B2B masalarda bu görüsmeler gerçeklesiyor. Türkiye olarak, önümüzde çok büyük bir e-ticaret potansiyeli var. Türkiye’nin toplam e-ticareti bu sene 800 milyar TL olarak gerçeklesecegi ön görülüyor. Dünya e-ticareti de su anda 8 trilyon dolar. E-ticaret ile ihracatimiz da artiyor’’ dedi.



’’Dijitallesme ve otomasyon süreçlerini gelistirerek e-ticaretteki beklentiye cevap veriyoruz’’

Etkinlige katilim gösteren Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin, ’’E-ticaret nereye evriliyor bunu anlamaya çalisiyoruz. Türkiye’de e-ticaret alaninda pandemi sonrasi 3-4 kat büyüme gördük. Her yil yüzde 50’nin üzerinde büyüyen bir sektörden bahsediyoruz. Böyle bir sektörde kargolarin da beklentilere cevap vermesi gerekiyor. Biz, dijitallesme ve otomasyon süreçlerini gelistirerek entegre oluyoruz. Makine yatirimlari yapiyoruz. Tüketici tarafinda ise kuryelerin hayatlarini kolaylastirarak müsteri beklentilerini karsilayacak sekilde çalismalar yapiyoruz. Mahalle esnaflarini Aras Kargo’nun birer teslimat noktalarina dönüstürdük, bu uygulamamiz ile esnaflara destek olarak is birligi yapiyoruz. 3 günlük forumda da katilimcilara, sektör temsilcilerine kulak verip neler yapabilecegimizi belirleyecegiz’’ seklinde konustu.



Forumda, Gazeteci Serdar Kuzuloglu, Prof. Dr. Özgür Demirtas ve Prof. Dr. Emre Alkin’in yanisira New York Ticaret Odasi Baskani Mark Jaffe, TESLA Türkiye CEO’su Kemal Geçer, Viyana Ekonomik Forum Baskani Peter Umundum, ARAS Kargo CEO’su Carsten Wallman, ASKON Genel Baskani Orhan Aydin gibi isimler katilacak. Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryerlerinin de sponsor oldugu forumda, Alibaba, Zalando, Ozon, Fruugo ve Allegro, gibi taninmis e-ticaret devleri de etkinlikte temsil edilecek.

10’uncu ‘World Ecommerce Forum Istanbul’, 10 Haziran tarihine kadar ziyarete açik olacak.
Kaynak: İHA