Bankkart Jest Lansman Kampanyası

Sindirgi'da Temiz Çevre Etkinlikleri Gerçeklesti

Sindirgi’da Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri Haftasinda ilkokul ögrencileri, Sindirgi Belediyesi personeli, bir madencilik sirketi Çaygören barajinda atik toplama etkinligi düzenledi.

Sindirgi'da Temiz Çevre Etkinlikleri Gerçeklesti
Yesile ve çevre bilincini asilamaya önem veren dogal sehir unvanli Sindirgi Belediyesi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca yürütülecek ve 5 Haziran’da baslayan Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde alternatif programlar gerçeklestiriyor.

Bütün projelerde sifir atik ilkesini benimseyen Sindirgi Belediyesi geri dönüsüm konusunda da Akpinar Yasam Merkezinde basarili projeler gerçeklestiriyor. Gazeteden, plastige, birçok atik kadinlarin ellerinde sekillenerek sanat eserine dönüsüyor.

Sindirgi Belediyesi, Sindirgi Kaymakamligi ve bir madencilik sirketi isbriligi ile çevre farkindaligi olusturmak amaciyla düzenlenen etkinlikte belediye baskani Ekrem Yavas ögrencilerle birlikte hem atik topladi, hem de çesitli bilgiler verdi. Çevre duyarliligini arttiracak etkinliklerin düzenlenmeye devam edecegi belirtildi. Temiz Deniz, Temiz Çevre " basligi altinda ilçenin denizi andiran Çaygören Baraji çevresinde ilçe kaymakami Zafer Oktay, belediye baskani Ekrem Yavas ögrenciler ve personel ile birlikte atiklari topladi. Her atigin çöp olmadigi, doganin temiz kalmasi gerekliligi vurgulandi.

Ilçe kaymakami Zafer Oktay, bu tür etkinliklerin çevre duyarliligini arttirmak için önemli oldugunu, Sindirgi’da tüm kurumlarin temiz çevre için çalistigini, vatandaslarin da daha duyarli olarak katki saglamasi gerektigini belirtti.

Ögrenci Ahmet Fadil Zarifgil "Lütfen çevremizi temiz tutalim piknik yaptigimizda yerlerde çöplerimizi posetlere koyup çöp kutularina atalim. Lütfen çevreye saygili olalim. Biz bu gün buraya birkaç sinifla birlikte çöpleri toplamaya geldik ve gördük ki bazi siseleri kirmislar ve onlar insanlarin ayaklarina batabilir. Eger piknik yapmaya geliyorsak dogayi kirletmeyelim bir poset alip çöplerimizi o posete biriktirelim burada birkaç tane çöp kovasi var onlarin içine atabiliriz" dedi.

Çevreyi kirlettigimiz için utaniyorum

Etkinlige katilan ögrenci Melih Gökay çevredeki kirliligi görünce "Ilk önce biz böyle çevreyi kirlettigimiz için çok utaniyorum. Dogaya girdigimizde ne kadar çöp attigimizi ve çevreyi ne kadar kirlettigimizi anliyoruz. Kendimiz artik geri dönüsümlere ya da çöp kutularina o çevredeki pislikleri atabiliriz" dedi.

Sindirgi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürü Nuh Yüksel Özdemir "Bu gün burada 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasinda çevreye duyarliligi konusuna dikkat çekmek ve gelecek nesillere yasanabilir, sürdürülebilir bir çevre birakma amaci ile toplanmis bulunmaktayiz. Sindirgi Belediyesi olarak gelecegimizi teminat altina almak" dedi.

Dogal sehre yakisir bir temiz çevre, gelecege güzel bir ilçe birakma sözlerini her firsatta dile getiren ve projelerinde yer veren Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas "Bu gün dünya çevre günü özellikle 5-9 Haziran tarihlerinde Dünyada çevre günü olarak kutlaniyor. Bizlerde Turizmle büyüyen bir dogal sehiriz ve dogal sehrin doga ve dogalligini korumak en büyük vazifemiz. Bu gün maden sirketi destegi ile ögrencilerimiz, ögretmenlerimizi çay gören barajina topladik ve bir çevreyi temizledik. Bizde bu sebeple diyoruz ki Dünya bizim kocaman evimiz, evimizi nasil kirletmiyorsak çevremizi de kirletmeyelim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA