Samsun'a Yeni Bir OSB Daha

Samsun’un Terme Belediye Meclisi, ilçeye kurulacak Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) Terme Belediyesi adina ortak olunmasi ve karar alabilmesi için Belediye Baskani Ali Kiliç’a oy birligi ile yetki verdi.

Samsun'a Yeni Bir OSB Daha
Terme Belediye Baskani Ali Kiliç’in baskanliginda gerçeklestirilen Terme Belediye Meclisi Haziran Ayi Olagan Meclis Toplantisi’nda 7 gündem maddesi görüsüldü. Meclisin açilis konusmasinda Baskan Kiliç, yasanan 6 Haziran tarihinde gerçeklesen sel felaketi sonrasi yapilan çalismalar ve 28 Mayis tarihinde gerçeklestirilen Cumhurbaskanligi seçim sonuçlarina iliskin degerlendirmede bulundu.

“Tüm ilçemize geçmis olsun”

Kiliç, "Önceki aksam yasadigimiz sel felaketi nedeniyle zarara ugrayan tüm hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyorum. Salipazari bölgesine metrekareye yaklasik 254 kilogram Terme’ye ise yaklasik 150 kilogram yagmur düstü. Terme ilçesine düsen yagmurdan çok Salipazari ve yukarisina düsen yagmurdan etkilendik. Terme Çayi’nin seviyesinin yükselmesi nedeniyle yagmurlama kanallarinin geri tasmasi sehirde sikintiya neden oldu. Sel felaketinin ilk saatlerinden itibaren tüm ekiplerimiz, kaymakamligimiz, kolluk kuvvetlerimiz, AFAD, SASKI ve Büyüksehir ekipleri ile teyakkuz halindeydik. Üstün gayretleri için tesekkür ediyorum. Kaymakamligimizca kurulacak komisyon zarar gören vatandaslarimizin tespitlerini yapacak. Can kaybi olmamasi en büyük tesellimiz. Tekrar geçmis olsun. Ayrica 28 Mayis cumhurbaskanligi seçimlerinin sonuçlari itibari ile ülkemize ve ilçemize hayirli olmasini diliyorum. Terme’nin Türkiye yüzyili için Cumhurbaskanimiza verdigi destekle bizleri gururlandirdi" dedi.



Tarihi bir evet

7 gündem maddesinin görüsüldügü oturumda Evci ve Sakarli Mahalleleri sinirlarinda yer alan 108 hektar alanda yapimi planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) Terme Belediyesi adina ortak olunmasi ve karar alabilmesi için Belediye Baskani Ali Kiliç’a oy birligi ile yetki verildi.

Oylamanin ardindan Baskan Kiliç, "Ilçemize istihdam anlaminda katki saglayacak Karma OSB için bugün yapilan oylamada meclisimiz tarihi bir evet demistir. Meclisimizin tüm üyelerine ilçemiz adina tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA