OSMEK'in Gurur Sergisi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (OSMEK) bünyesinde bulunan kursiyerlerin 2022-2023 dönemi boyunca aldiklari egitimlerle ürettikleri eserlerden olusan yilsonu sergisi büyük begeni topladi.

OSMEK'in Gurur Sergisi
Osmangazi Belediyesi tarafindan vatandaslarin mesleki ve sosyal gelisimine katki saglamak amaciyla her yil ücretsiz olarak düzenlenen OSMEK kurslarinin 2022-2023 döneminin yilsonu sergisinde renkli görüntüler yasandi. Soganli Kültür Merkezi’nde açilan sergide; giyim, filografi, tezhip, ahsap yakma, resim, su kabak islemeciligi, ev mefrusati, geri dönüsüm, rölyef, deri, koza, örgü, igne oyasi, el nakislari, gümüs kazaz ve çini gibi alanlarda 500’den fazla eser yer aldi.

Serginin açilis törenine Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in yani sira Osmangazi Kaymakami Ali Partal, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Arif Bayrak, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez, Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Osmangazi Ilçe Müftüsü Mehmet Uzun, Osmangazi Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse, Osmangazi Kent Konseyi Baskani Ridvan Güler, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ile çok sayida vatandas katildi.

Bursa’da Osmangazi imzasi

Halk Egitim Merkezi okul öncesi ögrencilerinin halk oyunlari gösterisiyle baslayan programin açilis konusmasini yapan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, OSMEK ile bugüne kadar toplam 37 bin 200 vatandasa hizmet verdiklerini vurguladi. OSMEK’in kurs olmanin ötesinde içerisinde yüzlerce basari, cesaret, azim ve kararlilik hikâyesi barindiran büyük bir yolculuk söyleyen Baskan Dündar, “Belediyemizin sehrin her kesimine, her mahallesine dokunan faaliyetleri var. Bursa tarih sehri, Osmangazi Bursa’yi kuran, Osmanli’yi kuran sehir. Dolayisiyla tarihi mirasimiza öncü bir belediyeyiz ve yapmis oldugumuz çalismalarla Türkiye’ye örnek olmus tarihi kentler tarafindan örnek gösterilmistir. Su anda Tarihi Kentler Birligi Türkiye’nin dört bölgeye ayirarak egitim çalismalariyla bizlerin yapmis oldugu çalismalari örnek göstererek her belediye nerede bir yikinti varsa, nerede bir tarih varsa ayaga kaldirma derdinde. Iste bunun öncüsü Osmangazi. Bütün hemsehrilerimize çok tesekkür ediyoruz. Bursa’nin merkezinde Osmangazi imzasi var.” dedi.

Bursa’ya deger katan projelerin yaninda sosyal ve kültürel projelerle her kesime, her haneye hitap ettiklerini belirten Dündar, “Ilçemizdeki her insana, her gönle dokunmaya çalisiyoruz. OSMEK kurslarimiz ile vatandaslarimizin hayatina dokunuyoruz. Bu yil da 22 farkli kurs merkezimizde 90 bransta yaklasik 5 bin kisiye hizmet verdik. Yeni dönemde ise 25 merkezde 95 farkli bransta vatandaslarimiza hizmet verecegiz. Tesislerimiz ve merkezlerimiz ne kadar çok kullaniliyorsa, o kadar fayda sagliyoruz demektir. Bu hizmetimizde Ilçe Milli Egitim ve Halk Egitim Merkezi’nin de çok katkisi oluyor. Emek veren herkese çok tesekkür ediyorum.” dedi.

Hayat boyu ögrenme imkâni

Osmangazi Kaymakami Ali Partal da yaptigi konusmada, 7’den 77’ye hayat boyu ögrenmenin önemine dikkat çekerek, “Vatandaslarimiz yeter ki ögrenmek istesinler. Kurslarimizdan yararlanmak için talepte bulunsunlar. Her zaman istenildigi kadar kurs açabilme kapasitemiz var. OSMEK kurslarina teveccühün fazla oldugunu görüyoruz. Halk Egitim ve OSMEK kurslari olmak üzere bir yil içerisinde 200 binin üzerinde kisiye dokunmusuz. Özellikle ev hanimlarimiz hem vakitlerini degerlendirip beceri kazaniyorlar, hem de istihdama katki saglaniyor. Bu çok sevindirici bir durum. Insallah, bu sayilari hep birlikte daha da artiririz. Bu kurslarin açilmasinda büyük emegi olan, 22 kurs merkezini tahsis eden Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar ve ekibine çok tesekkür ediyorum. “ diye konustu.

Osmangazi Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse, Osmangazi Belediyesi ile birlikte vatandaslarin tamamina hitap eden, el sanatlarindan kisisel gelisime kadar birçok alanda kurs hizmeti verdiklerini belirterek, emegi geçen herkese tesekkürlerini sundu.

Konusmalarin ardindan farkli branslarda basarili olan kursiyerlere sertifikalari verildi.

Açilis kurdelasinin kesilmesinin ardindan protokol üyeleri, Soganli Kültür Merkezi fuaye alanindaki sergiyi gezerek, yapilan eserler hakkinda kursiyerlerden bilgi aldi.
Kaynak: İHA