Mus Alparslan Üniversitesinde Devir Teslim Töreni

Mus Alparslan Üniversitesinde (MAUN) düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, görevini Prof. Dr. Mustafa Alican’a devretti.

Mus Alparslan Üniversitesinde Devir Teslim Töreni


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla 13 üniversiteye rektör atanmasina iliskin karar Resmi Gazete‘de yayimlandi. Yayimlanan karara göre, Mus Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörlügüne Prof. Dr. Mustafa Alican atanmisti. Mus Alparslan Üniversitesi (MAUN)’de düzenlenen devir teslim töreni sonrasinda Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican görevine basladi.



Devir teslim töreninde konusan Prof. Dr. Polat, yeni rektöre basarilar dileyerek, “Allah hayirli eylesin, Rabbim mahcup etmesin Rektörlüge çok arkadasimiz müracaat etti. Tüm arkadaslarimiz ve adaylarin hepsi benim için çok degerliydi. Mustafa hoca daha önceden birlikte çalisma yaptigimiz çok degerli bir hocamiz. Özellikle Malazgirt ile ilgili birlikte pek çok çalisma yaptik. Sayin Cumhurbaskanimiz ilk atamamda Fethi hoca, Malazgirt’e sahip çikmani bekliyoruz, diyerek bir talimat vermisti. Bende Malazgirt’e sahip çikmak için elimden geleni yaptim. Simdi Malazgirt’e benden daha fazla sahip çikacak birinin Mus Alparslan Üniversitesine rektör olmasi beni çok sevindirdi” dedi.



Aralarinda Malazgirt Savas Alani’nin Tespiti Projesi’nin de bulundugu Malazgirt’le ilgili çok önemli çalismalar yaptiklarini dile getiren Rektör Alican, proje çerçevesinde bu yil önemli verilere ulastiklarinin altini çizerek, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tensipleriyle Mus Alparslan Üniversitesi rektörlügüne atanmis bulunuyorum. Yüce Rabbim evvela kendisine sonrasinda bize bu vazifeyi uygun gören Sayin Cumhurbaskanimiza ve YÖK Baskanimiz Sayin Prof. Dr. Erol Özvar’a karsi bizleri mahcup etmesin. 3 yil Prof. Dr. Polat’la beraber çalistik ve kendisiyle tanistiktan sonra bütün kariyer planlarini bu yönde yapilandirarak Mus’a geldim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA