Manisa'da Necip Fazil Kisakürek Anma Programi Basladi

Anadolu Mektebinin ‘Türkiye’nin 100 Yillik Birikimi’ basligi altinda düzenledigi ve cumhuriyet dönemi edebiyatina yön vermis isimlerin konu edinildigi panellerin sonuncusu Manisa’da basladi. Vefatinin 40. yilinda Üstad Necip Fazil Kisakürek’i Anma Programi Manisa Büyüksehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçeklestirildi.

Manisa'da Necip Fazil Kisakürek Anma Programi Basladi
‘Vefatinin 40. yilinda Üstad Necip Fazil Kisakürek’i Anma Programlarinin devami niteligindeki son program, 9 Haziran tarihine kadar Manisa’da devam edecek. 15 sehirden okumalarini tamamlayarak panellere hazirlanan toplam 54 ögrenci ve ögretmenin katilimiyla hazirlanan programda Necip Fazil Kisakürek panellerinin yani sira Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarik Bugra ve Samiha Ayverdi panellerine de yer verilecek.

Manisa Il Millî Egitim Müdürlügü is birligi ile düzenlenen ve dört gün sürecek program, dün gerçeklestirilen Prof. Dr. Fazil Gökçek yazar bulusmasinin ardindan bugün Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu’nda Necip Fazil Kisakürek açilis paneli ile basladi.

Dört gün sürecek programda açilis ve kapanis dâhil 8 panel, 3 konferans, 3 yazar bulusmasi, fotograf sergisi, Necip Fazil Kisakürek anisina konser ve siir dinletisinden olusan etkinlikler gerçeklestirilecek ve sehir-kültür gezisine de yer verilecek. Açilista konusan Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa egitim ailesi olarak Anadolu Mektebine 2019 yilinda kayitlarini yaptirdiklarini ve her geçen yil artan bir sayi ile projeyi Manisa’da devam ettirmeye çalistiklarini anlatti.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Baskani eski Bakan Sami Güçlü, “Farkli sehirlerinden Manisa’ya gelen Anadolu Mektebi mensubu lise ve üniversite ögrencilerinden olusan katilimcilar ile ev sahibi Manisali gençlerin Necip Fazil Kisakürek ve diger yazarlara dair okumalarinin çiktisi olan panel programlarinin gerek katilimcilar gerek izleyici ögrencilerin düsünce dünyalarini zenginlestirecegini beklemekteyiz" diye konustu.

Kaynak: İHA