Kahramankazan'da Yaz Okullari Basliyor

Kahramankazan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mahalle Kültür Evleri ve Gençlik Merkezi’nde gençlere yönelik açilacak yaz okulu basvurulari basladi.

Kahramankazan'da Yaz Okullari Basliyor
Kahramankazan’in çehresini güzellestiren, mahallelilik kültürünü canlandiran, gençlere yönelik etkinliklerin yapildigi, sivil toplum kuruluslarinin ihtiyaçlarina yönelik gerekli durumlarda hizmete açilan Mahalle Kültür Evleri, ögrenci ve gençlerin kendilerini gelistirebilecekleri, yeteneklerini ortaya koyabilecekleri, ögrenirken

eglenecekleri birçok ders ve etkinlige doyacaklari yaz okulu basvurularini almaya basladi.

Kültür Evleri, çok amaçli salon, kütüphane, fuaye alani, derslikler, resim, müzik ve el sanatlari atölyeleri ile ögretmenler odasindan olusurken, engelli bireylerin erisimi ve kullanimi açisindan da tüm detaylar düsünülerek insa edildi. Yaz dönemi kurslariyla birçok dalda egitim kültür evlerinde verilirken, el sanatlarindan ebru sanatina, robotik kodlamadan gitar kurslarina kadar farkli derslerden de ögrenciler kayit yaptirarak faydalanabilecek. Tüm kurslara 3-4-5-6-7-8’nci sinif ögrencileri kayit yaptirabilecekler.

“Mahalle Kültür Evleri hayallerim arasindaydi”

Gençlerden ve ebeveynlerinden gelen talepler dogrultusunda yaz okulu kurslarini hizmete açtiklarini söyleyen Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, “Mahalle Kültür Evlerimiz çocuklarimizi her zaman oldugu gibi yaz aylarinda da yalniz birakmiyor. Mahalle Kültür Evleri hayallerim arasindaydi. Üreten, gelisen ve vizyon sahibi bir ilçe olma yolunda kültür evlerimiz büyük bir rol üstleniyor. Çünkü burada gelecegimizin emanetçisi genç nesiller egitim aliyor. Ögrenci ve gençlerimiz yaz okulu çerçevesinde vakitlerini eglenceli etkinliklerle geçirecekler, kendilerini taniyabilecekler ve yeteneklerinin farkina varabilecekler. Hem miniklerimize hem gençlerimize sesleniyorum, gelin mahalle kültürünü hep birlikte yasatalim” dedi.

Satikadin Mahalle Kültür Evi’nde Kur’an-i Kerim egitimi, degerler egitimi, Bilim Atölyesi, temel algoritma egitimi, spor ve jimnastik egitimi, akil oyunlari, gitar egitimi, etkin okuma becerileri, Ingilizce egitimi ve konusma kulubü, satranç kursu, resim kursu, baglama kursu verilecek. Alparslan Türkes Kültür Evi’nde Kur’an-i Kerim egitimi, matematik, akil oyunlari, resim, el sanatlari, baglama, gitar egitimi verilecek. Güvençli Ibrahim Çavus Kültür Evi’nde Kur’an-i Kerim egitimi, kültürel ve spor etkinlikleri, etkin okuma becerileri, akil ve zeka oyunlari, Bilim Atölyesi, gitar, baglama, Ingilizce, satranç ve resim egitimi verilecek. Kahramankazan Gençlik Merkezi’nde ebru sanati, yöresel Tokat tahta baskisi, geri dönüsüm projeleri, seramik, kokulu tas yapimi, porselen boyama, quilling, tas boyama, ahsap boyama, origami, keçe uygulamalari, yöresel tas bebek yapimi, boyutlu resim yapimi kurslari verilecek. Ayrica tüm Mahalle Kültür Evleri’nde Kur’an-i Kerim egitimi kayitlari 1. siniftan itibaren baslatiliyor.
Kaynak: İHA