Iznik'te Geri Dönüsüm Defilesi

Iznik Belediyesi’nin Çevre Haftasi sebebiyle düzenledigi etkinlikte minikler geri dönüsüm malzemelerinden yaptiklari giysilerle defile yaptilar.

Iznik'te Geri Dönüsüm Defilesi
5-9 Haziran tarihlerinde ülkemiz genelinde kutlanan ve önemli konulara dikkat çekilen Türkiye Çevre Haftasi’nda Iznik’te de etkinlikler gerçeklesti. Iznik Belediyesi tarafindan organize edilen etkinliklerde minikler hem eglendi hem de egitici faaliyetlerle ögrendiler.

Iznik Sahili’nde gerçeklesen etkinlikte Iznik Belediye Baskan Vekili Zeliha Peste açilis konusmasini gerçeklestirdi. Açilis konusmasinin ardindan Iznik Belediyesi Çevre Mühendisi Aslihan Teke bu haftayla ilgili ve yapilacak etkinlik hakkinda bilgi verdi. Çocuklar ilk olarak kendi ürettikleri sloganlari kâgitlara dökerek pankartlar hazirladilar. Atik malzemeleri boyayarak ve süsleyerek saksilara dönüstüren çocuklar içerisine de domates fidesi diktiler.

Iznik Belediyesi’nin düzenledigi Çevre Haftasi etkinliginde Cumhuriyet Anaokulu ögrencileri atik malzemelerden hazirladiklari birbirinden güzel giysilerle defile gerçeklestirdiler. Defilede hazirladiklari kiyafetler ile tek tek seyirci karsisina çikan çocuklar büyük alkis aldi. Tüm katilimcilardan takdir toplayan geri dönüsüm defilesi büyük ilgi gördü.

Etkinlik sonunda hazirlanan parkurda çocuklar farkli atiklari kendilerine ait kutulara en hizli sekilde atabilmek için kiyasiya mücadele ettiler.

Etkinliklere katilan çocuklara Iznik Belediyesi tarafindan Çevre Haftasi, su ve enerji tasarrufu, atik azatlimi gibi konulari içeren kitaplar hediye edildi. Veliler ve ögretmenler etkinligi gerçeklestiren Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta’ya ve emegi geçen çalisanlara tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA