'Bir At Bir Murat' Temali Sergi

Ressam Emine Özdemir’in atlari konu alan “Bir At Bir Murat” temali özgün baski resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde devam ediyor.

'Bir At Bir Murat' Temali Sergi
Emine Özdemir’in, 26 Mayis 2023’te açtigi 59’uncu kisisel resim sergisinde özgün baski tekniklerinden agaç ve linol baski teknigini kullandigi 25 eseri yer aliyor. Sergisini ve tamami at temali eserlerini degerlendiren Özdemir, “Atlari sadece bir hayvan figürü olarak görmüyorum. Duygusal canlilar olan atlar, benim için dostlugu, sevgiyi, sadakati ve birlikte hareket edilmesi gereken hayati ifade ediyor” dedi.

Önceki yillarda Gaziantep Lisesi ve Gaziantep Tekerekoglu Anadolu Lisesi’nde görev yaptigini, yillar sonra sergi açmak için Gaziantep’e tekrar gelmesinin kendisini duygulandirdigini dile getiren Özdemir, sunlari kaydetti: “Görev yaptigim, emek verdigim gençligimin sehri Gaziantep’te sergi açmak, yillar sonra hatiralarim, ögrencilerim ve dostlarimla bulusmak beni çok duygulandirdi. Sanatseverler ve dostlarimin eserlerime ilgisinden büyük mutluluk duydum.”

SANKO Sanat Galerisi yönetimine ve sanata sundugu katkiyi sanatçilara her zaman hissettiren Konukoglu Ailesine tesekkür eden Özdemir’in “Bir At Bir Murat” isimli özgün baski resim sergisi, 9 Haziran Cuma gününe kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasinda gezilebilecek.

Emine Özdemir kimdir?

Emine Özdemir, 1957 yilinda Amasya’da dogdu. 1980 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi’nden mezun oldu. 1989- 1996 yillari arasinda Gaziantep’te görev yapti. Ögretmenlikten 2002 yilinda emekli olan Özdemir’in, resim alaninda sekiz ödülü bulunuyor, pek çok eseri de sergilenmeye deger görülmüstür. Sanatçinin, yurt içinin yani sira Bulgaristan, Brezilya, Yunanistan, Sirbistan, Tunus, Japonya, Çin, Polonya, Finlandiya, Iran, Arnavutluk, Fas, Litvanya, Meksika, Amerika Birlesik Devletleri, Ingiltere, Misir, Lübnan, Macaristan ve daha birçok ülkede eserleri müze ve koleksiyonlarda bulunmaktadir. Sanatçi, eserlerinde ustaca ve titizlikle olgun renkler kullanarak formlarda estetik bir yapi olusturmaya çalismistir. Uluslararasi Plastik Sanatçilar Dernegi üyesi olan Özdemir, Finlandiya Uluslararasi Sanatçilar Birligi üyesidir. Istanbul Exlibris ve GESAM üyesi olan sanatçi, Uluslararasi Izmir Özgün Baski Teknikleri Platformu baskanligi görevini de yapmaktadir.

Evli ve bir çocuk annesi olan sanatçi, Izmir Güzelbahçe’de bulunan atölyesinde çalismalarina devam etmektedir.
Kaynak: İHA