Baskan Bozdogan Kiliçlari Çekti

Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, Tarsus’ta imza attiklari projelerin engellenmesine karsi koltuk pazarliklari yapanlarin hesabini soracagini belirterek, "Kentimiz için aldigimiz kararlarin A partisi, B partisi, C partisi demeden, halkin ve esnafin sesi duymazdan gelinerek reddedilmesinin hesabini ben soracagim. Tarsus siyasetinden elini çekmeyen yaslanmis dinozorlarin tüm oyunlarini ben bozacagim" dedi.

Baskan Bozdogan Kiliçlari Çekti
Tarsus Belediye Meclisi Haziran Ayi Olagan Meclis Toplantisi, Belediye Baskani Haluk Bozdogan baskanliginda yapildi. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evraklarin konusuldugu toplantida, maddeler oy birligi ve çoklugu ile kabul edilirken iki hizmet odakli evrak ise belediye meclis üyelerince reddedildi.

Toplantida konusan Baskan Bozdogan, “Degerli meclis üyelerim, eminim hiç biriniz su rakami bilmiyorsunuzdur. Tarsus Belediyesi kaç açilis yapti. Bir tane bilen meclis üyesi arkadasim var mi? Hiç zannetmiyorum. Yüzde biri bile açilislara gelmeyen meclis üyesi kaç tane açilis yapildigini bilmez. Bu mecliste belli açilis yapanlara övgüler yagdirilir. Ama bu Tarsus Belediyesinin yaptigi açilislarin sayi olarak bilmeyenler bile bu belediye ne yapiyor diye merak etmez. Toplamda 266 tane açilis yapildi. Devam eden ve planlanan projelerimiz arasinda Tarsus Plaji var. Bu yaz Tarsus halki denize girecek. Bununla ilgili yüklenici firmayla da iletisime geçildi. Bu insanlar orada golf alani, tatil köyü ve oteller yapacak, Tarsus cazibe merkezi olacak” diyerek çalismalari anlatti.

Tren yolu projesine karsi bazi meclis üyeleri tarafindan alttan geçemeyeceginin dile getirildigini hatirlatan Bozdogan, “Ben yüce meclisimde ’Tren alttan geçer mi? Içerisinde vagonlar patlar, bombalar patlar’ diyen meclis üyemizi de duydum. Ama Allah’a sükürler olsun oldu, Tarsus ikiye bölünmedi. 14 dönümlük 3 tane koruluk alani açtik. Toplamda sayisi 50’ye çikti. Daha önce Tarsus Belediyesinin korulugu yoktu. Tabi bu arada 45 tane tamamlanan parkimiz var. Saglik Yerleskesini en fazla 1 buçuk ay içerisinde bitirecegiz. Yine halk ekmek firini yapiliyor. Kleopatra Kent Meydaninin ihalesi yapilmisti, dün basladilar. 63 milyon TL’ye ihaleye verilmisti. Ama su anki rakamlara baktiginiz zaman belki de 135 milyona mal olacak bir yer orasi” ifadelerini kullandi.

"Siyaseti siyaset yapmak için degil, halkin iyiligi için yapacagiz"

Siyaset yaparken her zaman dürüst ve biattan uzak bir sekilde yapilmasi gerektiginin altini çizen Bozdogan, “Buradaki çalismalari yaparken bazen takintili siyasetçilere takiliyoruz. Genellikle fitneci ve fesat oluyorlar. Ama çok güzel siyasetçilerde var. Bana yardimci olan, sabah gelip projelerini getiren meclis üyelerimde var. Yalanla ucuzla siyaset yapiliyor olabilir. Siyasetle ahlaki ayiranlar ikisinden de hiçbir sey anlamamis demektir. Çünkü siyaset, ahlakla devam eder. Yanlis yapmamamiz gerekir. Dürüstlük dedigimiz zaman isliyorsa, biattan uzak duracagiz. Siyaseti siyaset yapmak için degil, halkin iyiligi için yapacagiz" seklinde konustu.

"Halkimla yasadim halkimla var oldum"

Her zaman halki için var oldugunu söyleyen Baskan Bozdogan, “Ben bu memlekette 37 yildir doktorluk yaptim. Nasil doktorluk yaptigimi meslektaslarim iyi bilir. Sabahlara kadar çalisarak yaptim. Halk için yaptim. Kazandigimi da halka verdim. Kütüphanesiyle, okuluyla verdim. Halkimla yasadim halkimla var oldum. Hep halkin arasindayim" dedi.

Hainliklere karsi halkinin karsisinda dim dik durdugunu dile getiren Baskan Bozdogan, söyle devam etti; "Hainligin ilk kurali: hain olmaya karar vermektir. Sizler, degerli hemsehrilerim, bu meclis salonunda, bu toplantilarda ihanet senaryolarini izliyorsunuz. Bazen de sosyal medyada videolarda izlersiniz, birileri çikar ’bu is yerinin etiketi yok’ der. Dogru etiketi yok, olmaz. Belediye kendi ürettigi yaga etiket koymaz. Bu kadar net. Ama videolardan, yandaslarina ona buna ifadeler ortaya konulur. Hain olmaya karar vermis kisiler, kisisel hirs ve öfkeleriyle ve kirli yarin planlariyla Haluk Bozdogan düsmanliklarini her seferinde ortaya koysalar da ben halkimin karsisinda dim dik duruyorum.”

"Ihanetçilerle tek tek hesaplasacagiz"

Bir gün ihanetçileri tek tek gün yüzüne çikaracagini söyleyen Bozdogan, su ifadeleri kullandi: “Bunun sonu ve ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, ihanetçi hainleri tek tek, gittigim her yerde anlatacagim. Hepsiyle bir bir hesaplasacagim. Çünkü benim sorunum Tarsus’un sorunu. Hiçbir zaman ’Il’le de Tarsus’ dedigim zaman yanimda durmayan insanlarin nasil kaçtigini ve nereye gittiklerini çok iyi biliyorum. Kimlerin imza attiklarini da biliyorum. Caddelerinizde görüyorsunuz. Adana hakkini alacak, İçel hakkini alacak. Peki Tarsus hakkini nasil alacak. Burnumuzun dibinde olan İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile mi? Gerçekten burnunun dibinde olan 7 kilometre olan bir yer neden İçel’e baglandi. Oradan belediyeye gelecek 7-8 milyon lira para neden baska belediyelere verildi.

Tarsus’un hakki neden korunmuyor."

Baskan Bozdogan Tarsus’ta imza attigi projelerin engellenmesine karsi koltuk pazarliklari yapanlarin hesabini soracagini da belirterek, “Kentimiz için aldigimiz kararlarin A partisi, B partisi, C partisi demeden, halkin ve esnafin sesi duymazdan gelinerek reddedilmesinin hesabini ben soracagim. Tarsus siyasetinden elini çekmeyen yaslanmis dinozorlarin tüm oyunlarini ben bozacagim. Pazarliklarla altimizi oymaya çalisanlarin, koltuk pazarliklari sebebiyle bu kentin gelecegiyle oynayanlarin ipligini pazara ben çikaracagim” diye konustu.

Dostoyevski’nin bir sözünü söyleyerek, ‘’Cehennem, insan yüreginde sevginin bittigi yerdir’’ diyen Baskan Bozdogan, “Bizim yüregimizde sevgi bitti. Yüregimiz tas kesti. Bugün itibariyle, ihanet edenlerle anladiklari dilden konusmaya, kendi yolumuzu kendi yöntemlerimizle açmaya basliyoruz. Halkimizla ve bizimle beraber olanlarla tertemiz bir yolda yürümeye devam ediyoruz. Alinan ve alinmasini engellediginiz kararlarin hepinize hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA