Adiyaman'da Kurbanlik Satislari Basladi

Yaklasan Kurban Bayramiyla birlikte Adiyaman’da, kurbanlik satislari basladi.

Adiyaman'da Kurbanlik Satislari Basladi
Uzun ve zahmetli bir sürecin ardindan hayvanlarini kesime yetistiren besiciler, emeklerinin karsiligini alabilmek umuduyla kurbanlik satislarina basladi.

Çiftliklere gelen vatandaslar, bütçelerine uygun büyükbas ve küçükbas hayvan almak için pazarlik yapti. Büyükbas kurbanliklar 70 bin ile 100 bin TL arasinda degisirken küçükbas kurbanliklar ise 4 bin TL ile 8 bin TL arasinda fiyatlandiriliyor. Büyükbas kurbanliklarin 6-7 kisiyle birlikte alindigini ve kurbanlik fiyatlarinin önceki yillara oranla yüksek oldugunu dile getiren Semerkand Çiftligi Sorumlusu Kürsat Ilisti, “Büyükbas ve küçükbas hayvanlarimiz, kurbanliklarimiz gelmistir. Ücret noktasinda çok ciddi bir artis var. Küçükbasta keçilerimiz 4 bin TL’den, koyunlar 5 bin TL’den, koçlarimiz isse 6 bin TL’den basliyor. Büyükbaslar ise suanda elimizde bulunan tosunlarin hisse bedeli 11 bin TL’den basliyor. 17 Bin TL’ye kadar hisseler var, kilo marjina göre degisiyor. Kurbanlik hayvanlarimiz var” dedi.

Kurbanlik almaya gelen Necmettin Ince ise, "Bu sene aldik, 85 bin TL’ye 7 hisseli bir pay aldik. Geçen yilda almistik. Fiyatlar geçen seneye göre yüksek. Fiyatlar yüksek ama kurbandir neticede” diye konustu.

Kaynak: İHA