Yildirim'da 'Yesil' Hamle

Yildirim Belediyesi, yaz aylariyla birlikte ilçedeki park ve bahçelerde yürüttügü bakim tamirat, tadilat çalismalarini yogunlastirdi.

Yildirim'da 'Yesil' Hamle
Yildirim Belediyesi, havalarin isinmasi ile birlikte ilçe genelindeki park, bahçe ve yesil alanlardaki, bakim, onarim ve tadilat çalismalarina hiz verdi. Park Bahçeler Müdürlügü ekipleri, bir taraftan parklari mevsimlik çiçeklerle renklendirilip canlandirilirken diger taraftan da çapa, çim biçme, sulama gibi bakim çalismalarini araliksiz devam ettiriyor. Ayrica parklarda yipranan bozulan, oyun ve spor aletleri tamir ediliyor.

4 yilda 27 park

Yildirim’daki mevcut yesil alan miktarini 2 kati arttirma hedeflerinin bulundugunu aktaran Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bu hedefimiz çerçevesinde ilçemize 27 yeni park kazandirdik. 37 parkimizda yenileme çalismamasi gerçeklestirdik. 6 parkimizin da yapim çalismalari devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle ve belediyemizin yogun çalismalariyla ilçemizdeki park ve yesil alan miktarini 1 milyon 800 bin metrekareye yükselterek kisi basina düsen yesil alan miktarini 3,69 metrekareye çikardik. 2024 yilina kadar ilçemizdeki mevcut yesil alan miktarini yaklasik 3 milyon metrekareye tamamlamayi hedefliyoruz. Hemsehrilerimizin rahat nefes alabilecekleri, çocuklarimizin huzur ve güven içinde oyun oynayabilecekleri park, bahçe ve mesire alanlarimizin sayisini arttiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA