Türkeli'ye 150 Kilo Yagis Düstü

Sinop’un Türkeli ilçesinde metrekareye düsen 150 kilo yagis sonucu akarsular tasti, yollar uçtu, ilçe susuz kaldi.

Türkeli'ye 150 Kilo Yagis Düstü
Ilçede etkili olan kuvvetli saganak yagis, hayati olumsuz yönde etkiledi. Metrekareye düsen yagis miktarinin 150 kilogrami astigi Türkeli ilçesinde, bazi noktalarda meydana gelen heyelan nedeniyle Türkeli - Sinop karayolu ulasima kapandi. Sinop Valiliginden yapilan açiklamada, “Özellikle Erfelek, Ayancik ve Türkeli ilçelerimizdeki derelerde debi yüksekligi nedeniyle gerek sahil yolu, gerekse köy yollarindaki ulasimda kismi aksamalar meydana gelmis olup, köy yollarimizda meydana gelen heyelan, akinti ve çökmelere karsi çalismalarimiz araliksiz sürdürülmektedir. Yasanan sel ve su baskinlarinda herhangi bir can kaybi yasanmamistir. Vatandaslarimizdan dere yataklarina yakin bölgelerde bulunmamalarini istirham ediyoruz” denildi.

Ilçe merkezine su verilemiyor

Saganak yagis sonrasi ilçenin su sebekesini besleyen su isale hatlarinin bazi bölümlerinde kopmalar meydana geldi. Belediyeye bagli su ve kanalizasyon müdürlügü ekipleri, gün agarinca söz konusu tahribatlarin yasandigi su isale hatlarinda çalismalarini sürdürüyor.

Bodrum katlari sular altinda kalirken, okul ve atölye yemekhanesini su basti

Ilçede bazi apartmanlarin bodrum katlari sular altinda kalirken, Güzelkent köyündeki bir tekstil fabrikasinin yemekhanesini de su basti. Ilçeye bagli Ayaz Köyü Ilkögretim Okulunun zemin kati ve okula ait hali saha da sular altinda kaldi.

Ilçe Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, Belediye Baskani Veysel Sahin ve tüm ekipler sahada teyakkuz halinde olasi sel afetinin önüne geçmek için hummali sekilde çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA