STEM Günlerinin Ilki Sona Erdi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) MUCITPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafindan düzenlenen 1. Stem Günleri sona erdi.

STEM Günlerinin Ilki Sona Erdi
MNG Alisveris ve Yasam Merkezi’nde 3-4 Haziran günlerinde düzenlenen etkinlikte çocuklar aileleriyle birlikte ahsaptan, sanal gerçeklige, robotik yazilimdan 3 boyutlu modellemeye, video oyunu yapimindan, insansi robot ve otonom cihaz üretimine kadar farkli atölye etkinliklerini deneyimleme firsati yakaladi.

Ilki düzenlenen Stem Günleri hakkinda konusan MUCITPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Ögr. Gör. Ali Necip Nursoy, etkinligin her yas gurubundan çocuklar için farkli bilim dallarinda farkindalik olusturmasi amaciyla düzenlendigini belirterek: “Etkinligimiz 3 alt faaliyetten olusuyor. Ilk etapta 650 ögrenci yarisma asamasinda Lego, Arduino, Mini Bilgisayar Oyunu, Kodlama ve 3 Boyutlu Modelleme alanlarinda hünerlerini sergiledi ve 345 ögrencimiz yari finale yükseldi. Bu asamada alaninda uzman egitmenlerle bir araya gelip çesitli egitimler gördüler. Bugün ise yarismamizin finalinde 76 ögrencimiz kendi alanlarinda birincilik için mücadele ediyor” diye konustu.

Etkinligi ilk gününden itibaren yerinde takip eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise iki gün içerisinde 10 bine yakin ziyaretçinin stantlari ziyaret ettigini ifade ederek: “1. Stem Günlerinde çocuklarimiz 12 farkli deney standinda bilimin eglenceli yanina taniklik ederek, ögrenirken keyifli vakit geçirdiler. Ayrica ögrencilerimiz tarafindan gelistirilen ve TEKNOFEST yarismalarinda finale yükselen insansiz hava araçlarimiz da oldukça ilgilerini çekti. Inaniyorum ki onlar da gelecekte abi ve ablalari gibi yenilikçi ve teknolojik ürünler gelistirecek ve bugün burada yasamis oldugu deneyimleri hatirlayacaklar. Onlarin yüzlerindeki tebessüm ve mutluluk bizlerin tüm yorgunlugunu aldi götürdü. Bu vesileyle etkinligimizin düzenlenmesinde emegi geçen ekibimize gönülden tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA