Samsun'u Saganak Vurdu

Samsun’da etkili olan saganak yagis sonucu bir kisi hayatini kaybetti.

Samsun'u Saganak Vurdu
Samsun, saganak yagisa teslim oldu. Siddetli yagis hayati felç etti. Sehir merkezinde bazi caddeler göle döndü. Yollar çöktü, bazi yerlerde heyelanlar meydana geldi. Ladik ilçesi Aliçli Mahallesi’nde sel sularina kapilan bir kisi hayatini kaybetti. Canik ilçesinde de bir apartmanin istinat duvari yikildi.

Dün aksam saatlerinden itibaren etkili olan saganak birçok ilçede zarara yol açti. Samsun sehir merkezindeki bazi cadde ve sokaklari da göle çevirdi. Araçlar ve yayalar yolda yürümekte zorlanirken, saganaga yakalanan vatandaslar, “Bir anda yagmur bastirdi. Her taraf göle döndü. Biz de islandik. Insallah yetkililer bir an önce bu olumsuzluklari giderirler. Sehrin birçok noktasinda burasi gibi ya da buradan daha fazla su birikintileri olustu” dediler.

Ladik’te egitime bir gün ara

Ladik Kaymakamligi’ndan yapilan açiklamada, “Ilçemizde etkisini sürdüren saganak yagislar nedeniyle yasanabilecek olumsuz durumlara karsi önleyici tedbir olarak 05 Haziran Pazartesi günü egitim-ögretime 1 gün süre ile ara verilmistir” denildi.

Büyüksehir uyardi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada ise “Sehrimizde etkisini gösteren yogun saganak yagisindan etkilenen tüm hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyor; her noktaya ulasmak için tüm personel ve ekipmanlarimiz ile canla basla çalismalarimizi sürdürüyoruz. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan uyarlari dikkate alarak siz kiymetli vatandaslarimizin tedbirli olmalarini önemle rica ediyoruz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA