Samsun'da Sel Ve Su Baskini

Samsun’da saganak sonrasi sel ve su baskinlari yasandi. Dükkanlari yagmur suyuyla dolan sanayi esnafi caddeye orta atti.

Samsun'da Sel Ve Su Baskini
Samsun’da sabaha karsi baslayan saganak, sehir merkezinde sel ve su baskinlarina yol açti. Merkez ilçeler ile Ladik’te egitime 1 gün ara verilirken, Sükrü Köksal isimli vatandas hayatini kaybetti. Saganak hayati felç ederken birçok cadde, yol ve ara sokak göle döndü. Ladik’te sel sulari yollari kapatti, bazi vatandaslar araçlarinda bir süre mahsur kaldi. Ilçede yollar dere gibi akti, ekili araziler zarar gördü.

Sanayi göle döndü

Su baskinlarindan en büyük zarari Eski Sanayi Sitesi gördü. Sanayi sitesi yarim metreyi bulan suyla doldu. Göle dönen sokaklarda dükkanlarini su basan sanayi esnafi ise durumu espriye vurdu. Eline olta alan motor ustasi Settar Çakar, caddenin ortasina oltasini atarak balik tutmaya çalisti. Çakar, “Balik tutmak için Costal sahile gidecektik ama sag olsun deniz ayagimiza kadar geldi. Biz de sanayide yolda balik tutuyoruz” diye espri yapti.

Birçok bölgede su baskini ve birikintilerinin yasandigi Samsun’da ekipler tikanan yollari açmaya, sulari tahliye etmeye çalisiyor.
Kaynak: İHA