Saksagan Yavrulari Emin Ellerde

Van’in merkez Edremit ilçesinde duyarli vatandaslar tarafindan bulunan öksüz 6 yavru Saksagan’in rehabilitasyon süreci basladi.

Saksagan Yavrulari Emin Ellerde
Edremit ilçesinde vatandaslar tarafindan bulunan ve anneleri olmadigi tespit edilen 6 yavru Saksagan, Doga Koruma ve Milli Parklar Van Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan teslim alindi. Vatandaslardan teslim alinan yavru Saksaganlar, tedavileri yapilmak üzere Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügüne teslim edildi.

"Merkezimizde kres hizmeti veriyoruz"

Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Merkezimiz yilin 12 ayinda her türlü yaban hayvanlarina ev sahipligi yapiyor. Özellikle bahar mevsiminde anneleri yuvadan ayrilmis, annesiz kalan, yetim ve öksüz kuslara kres hizmeti veriyoruz. Son olarak Van merkezde agaç kesiminden sonra yuvalari yikilan ve annesiz kalan 6 Saksagan yavrusu bize getirildi.

Bizde burada onlarin gerekli hizmetlerini yapiyoruz. Yavrularimiz buraya geldiklerinde daha tüyleri çikmamisti. Suan da dogada kendilerine yer edinecek kadar büyüdüler. 10-15 gün içerisinde tekrar ekolojik dengedeki yerlerini alacaklar" dedi.

Kaynak: İHA