Ögrenciler, Dogayi Resmetti

Sehitkamil Sanat Merkezi ögrencilerine yönelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla dogada etkinlik düzenlendi. Çevre bilincinin kazandirilmasi amaciyla düzenlenen programa katilan ögrenciler, doga resimleri çizdiler.

Ögrenciler, Dogayi Resmetti
Sehitkamil Belediyesi tarafindan 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Sehitkamil Sanat Merkezi (SSM) Resim Kursu ögrencilerine için Dülük Tabiat Parki’nda etkinlik gerçeklestirildi.

Doga yürüyüsü ile baslayan etkinlik, yapilan piknik ile devam etti. Programa katilan ögrenciler, daha sonra doga temali resimler çizdiler. Ayrica ögrenciler, dogadan topladiklari materyalleri asamblaj teknigini kullanarak üç boyutlu resimlerde kullandilar. Sehitkamil Sanat Merkezi’nde görevli ögretmenler, çocuklara çevre konulu bilgilendirmede bulundular.

Dogal ortamda, dogal resimler

Programa iliskin açiklamada bulunan Sehitkamil Sanat Merkez Karakalem ve Temel Resim Ögretmeni Cansu Özdemir, “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla çocuklarla birlikte gölün etrafinda bir doga yürüyüsü yaptik. O doga yürüyüsü etkinligimizden sonra yemek etkinligimiz oldu. Çocuklarla birlikte sohbet ederek, yemek yedik. Ondan sonra da su anda doga temasinda karsilarina aldiklar malzeme ve objelerle birlikte çocuklar doga üzerinde resimler çiziyorlar. Kendi tekniklerine göre kara kalem, kolaj ve asamblaj çalismalarini gerçeklestiriyorlar. Dogal ortamda, dogal resimler yapmaya çalisiyorlar. Günümüzü bu sekilde degerlendiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA