Baskan Savas Açiklamasi 'Hasereyle Mücadele Ediyoruz'

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, 120 bin olan hasere ve sineklerin üreme alanlarinin yaklasik 1 milyona ulastigina dikkat çekerek, "Büyüksehir olarak hasere ve vektörle mücadele ediyoruz. Sorunun çözülebilmesi için ilçe belediyelerinin de harekete geçmesi lazim, onlari göreve davet ettik" dedi.

Baskan Savas Açiklamasi 'Hasereyle Mücadele Ediyoruz'
Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, yasanan deprem felaketi sonrasi mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Antakya ilçesine bagli Zülüflühan, Anayazi, Üçgedik, Alazi, Dikmece ve Gülderen mahallelerinde hafta sonunda halkla bulusan Savas, mahallelilerin talep ve sikayetlerini dinledi. Mahalle sakinlerinin sorularini da yanitlayan Savas, ilaçlama, yol, kanalizasyon ve deprem sonrasi yeniden yapilanma gibi birçok konuya da açiklik getirdi.

Savas, Hatay’da kalarak yasamaya devam eden vatandaslarin ihtiyaçlarini yerinde tespit etmek amaciyla sehri karis karis gezerek, çok zor sartlar içerisinde olsalar da sorunlara çözüm üretmeye devam edeceklerini vurguladi.

"Hatay’i ayaga kaldirmak için projeler üretiyoruz"

Depremin hemen ardindan 10 Subat itibariyla hem vatandaslarin yaralarini sarmak hem de kadim sehir Hatay’i yeniden ayaga kaldirmak için gece gündüz çalismalarini sürdürdüklerini belirten Baskan Savas, "Bir taraftan projeler üretirken, bir taraftan da deprem felaketi nedeniyle sehrimize gelen yardimlarin ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasi için depolama, tasfiye ve dagitimini organize ediyoruz" dedi.



"Altyapilar tamamlanmak üzere"

Depremde çok agir hasar alan yerler haricindeki mahallelerin altyapi ve kanalizasyon islerinin büyük hizla sürdügünü anlatan Savas, deprem dolayisiyla aritma tesisinin makine bölümünde yasanan arizanin giderilmesinin ardindan kanalizasyonlarin aritma tesisine baglanacagini, altyapi çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan da üstyapi çalismalarinin baslayacagini söyledi.



Ziyaretlerde Baskan Savas’a mahalle muhtarlari da eslik etti.
Kaynak: İHA