Serhat Için Yaristilar

Türkiye Yardim Sevenler Dernegi Alasehir Subesi tarafindan düzenlenen “Serhat Asim Türker" Satranç Turnuvasinin 8’incisi düzenlendi.

Serhat Için Yaristilar
Beseylül Mahallesi Tarihi Kursunlu Han’da düzenlenen yarismaya 3 katagoride 174 yarismaci katildi.

Yarismada dereceye girenlerin ödül törenine Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, Alasehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes, Türkiye Yardim Sevenler Dernegi Alasehir Subesi üyeleri, Serhat Asim Türker’in annesi Eczaci Yildiz Türker, kardesleri Selen Öküzcüoglu ve Sertaç Türker ve ögrenci velileri katildi.

Puan usulü ve her yarismacinin 6 maç yaptigi turnuvaya, 10 Yas alti katagorisinde Ibrahim Çetin, Umut Kerem Usak, Berkay Filiz, 12 Yas alti katagorisinde Eren Abuska, Ege Yalin Dogan, Nazmi Kirmizioglu, 16 Yas alti katagorisinde Ali Osman Gürçan, Taha Özgümüs, Kaan Aker ilk üç dereceyi paylasarak satranç kupasini aldi.

Yarisma öncesi konusan Serhat Asim Türker’in kardesi Selen Öküzcüoglu, "Ege Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ikinci sinifinda okurken 01.06.1988 yilinda 18 yasindayken geçirdigi trafik kazasinda aramizdan ayrildi. Serhat Asim Türker abimin adini yasatmak için her yil adina satranç turnuvasi düzenliyoruz. Bu yil 8’incisini düzenliyoruz. Abim okumayi, siir yazmayi, müzik, doga ve satranç oynamayi çok severdi. Onun için adini bu sekilde yasatmak istedik. Ayni zamanda Türkiye Yardim Sevenler Dernegi Alasehir Subesi Baskani olan annem Yildiz Türker ve yönetim kurlu bu turnuvayi üstlenerek, yasatmayi sürdürüyorlar. Gelecegimizin güvencesi olan ögrencilerimizin bu turnuvaya gösterdikleri ilgiden dolayi çok tesekkür ediyorum. Abim adina ve ailemiz adina çok mutluyuz. Hiçbir zaman unutamadigimiz Serhat Asim Türker’i sizlerle birlikte sonsuza kadar yasatacagiz." dedi.

Serhat Asim Türker’in ailesi 2002 yilinda "Serhat Asim Türker Siir Esintileri ve Yarismasi" adi altinda 6 yil anma törenleri düzenledi.

Daha sonra hayatini kaybettigi 1 Haziran’da "Serhat Asim Türker Satranç Turnuvasi düzenlenmeye baslandi ve bu yil 8’incisini gerçeklestirdiler.

Ödül törenine Baskan Öküzcüoglu da katildi

Ayni zamanda Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu’nun da kayinbiraderi olan Serhat Asim Türker, adina düzenlenen satranç turnuvasi ödül törenine katilan Baskan Öküzcüoglu, "Serhat Asim Türker adina düzenlenen turnuvalarla bir çok ögrencimiz kültürel, sanatsal etkinliklere katilarak, sosyal ve kültürel yönden gelisimlerini saglamaktadir. Amaç Serhat Asim Türker yasatilirken, gelecegimiz olan çocuklarimizin sosyal, kültürel ve zihnen gelisimlerine katki saglanmasi amaçlanmaktadir. Ben emegi geçenleri kutluyor, Serhat Asim Türker’e Allah’tan rahmet diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA