Kayseri'de LGS Heyecani

Kayseri’de 23 bin 733 ögrencinin katilacagi Liselere Geçis Sinavi (LGS) heyecani basladi.

Kayseri'de LGS Heyecani
Tüm Türkiye’de 8. sinif ögrencileri tarafindan heyecanla beklenen LGS basladi.

Kayseri’de 333 okulda LGS’ye girecek 23 bin 733 ögrenci aileleri ile birlikte sinava girecekleri okullarda hazir bulundu. Ögrenciler kimlik belgeleri kontrol edildikten sonra okul bahçesine ardindan sinava girecekleri salonlara alinirken, velilerin heyecanli bekleyisleri basladi.

Velilerden Yasin Toy, “Çocugumuz sinava uzun zamandir hazirlaniyor. Bütün ögrencilere basarilar diliyorum. Allah emeklerini zayi etmesin. Bizde ailesi olarak heyecanliyiz. Okumasi için elimizden gelen destekleri bu zamana kadar sagladik. Insallah bundan sonrada saglayacagiz. Sinava hem okulun kurslarina göndererek hem de disardan özel kaynaklardan destek saglayarak, devamli çalisti. Basarili olacagini umuyorum. Uzun bir maratondu. Bu maratonu biz destek olarak, oda çalisarak tamamladi” ifadelerini kullandi.

Bir diger veli Ferit Yilmaz ise, “Çocugunu LGS sinavina getirmek güzel bir duygu. Gururlaniyorum ve çocugumla gurur duyuyorum. Allah bütün ögrencilere zihin açikligi versin. Hepsine basarilar diliyorum. Çocugu elimizden geldigi kadar motive etmeye çalistik” diye konustu.

Kaynak: İHA