Izmir'de LGS Heyecani Basladi

IZMIR – Tüm yurtta oldugu gibi Izmir’de de Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesinde 8. sinif ögrencilerinin katildigi merkezi sinav, saat 09.30 itibariyle basladi. Ögrenciler siniflarda, veliler ise okul bahçelerinde ter döktü.

Izmir'de LGS Heyecani Basladi
Izmir’de ögrenciler aileleri ile birlikte sabahin erken saatlerinde LGS’ye girecekleri okullara geldi. Okul girisinde bekleyen ögrenciler, tek sira olarak sinav olacaklari siniflara alindi. Izmir il genelinde 53 bin 958 ögrenci, 652 okulda ve 3 bin 792 salonda ter döktü. Ögrencilerin velileri ise okul önlerinde çocuklarinin çikmasini heyecanla beklemeye basladi.

Bazi aileler kamp sandalyeleriyle çocuklarinin sinavdan çikmalarini bekledi. Iki oturum halinde gerçeklestirilecek sinav saat 12.50’de sona erecek.

Veliler daha heyecanli

Gastronomi ya da moda tasarim okumak istedigini belirten Irem Su, "Dönemin basindan beri sinava hazirlaniyorum. Dershanede ve okulda deneme çözerken hiç stresli olmuyordu ama su an çok stres yapiyorum. Umarim sinava girince bu stresim geçer” diye konustu.

Sinava evde çalistigini söyleyen Rahime Varol adli ögrenci ise stresi olmadigini ama sinava dakikalar kala heyecanin arttigini dile getirdi. Heyecanli oldugunu ifade eden anne Dila Avsar ise, “1 yildir çok çalisiyoruz. Insallah emeklerimizin karsiligini aliriz. Umarim tüm çocuklar bu emeklerinin karsiligini alir. Heyecanla burada sinav çikisini bekleyecegim" ifadelerini kullandi.

Okulun önüne kamp sandalyeleri kuran baba Halil Haykir, "Okulda, evde ve dershanedeki basarilarini insallah bu sinavda da aliriz. Insallah iyi liselere gider, iyi yerlere gelir. Oglumu içeri birakirken o benden daha sakindi. Ben ondan daha heyecanliyim” dedi.

Kaynak: İHA