Istanbul'da LGS Heyecani Basladi

Türkiye genelinde 1 milyondan fazla ögrencinin ter dökecegi Liselere Giris Sinavi (LGS) saat 9.30’da basladi. Istanbul’da da on binlerce ögrenci sabah erken saatlerde sinava girmek için okullara kostu. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarinin sinavdan çikmasini bekledi.

Istanbul'da LGS Heyecani Basladi
Türkiye genelinde 1 milyonu askin ögrencinin ter dökecegi LGS sinavi basladi.

Istanbul’da sinavin gerçeklestirildigi okullardan biri olan Bahçelievler’deki Baglar Ortaokuluna gelen ögrenci ve velilerin büyük heyecan yasadigi görüldü.



"Zor bir süreç oldu"

Sinava siki hazirlandigini dile getiren Zehra Alpay, “Çok heyecanliyim. Zor bir süreç oldu. Heyecan ve streste vardi. Genellikle konu tekrarlari yapmaya özen gösterdim. Soru çözümleri falan yaptim. Olacak inaniyorum. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’ni kazanmak istiyorum. Hayalim o ama bunun disinda nitelikli bir anadolu lisesi olursa daha iyi olur” dedi.



"Genellikle denemeler yapip netlerimi hesapladim"

Sinava girecegi için heyecanli oldugunu belirten Muhammed Arda Bozaci “LGS birinci dönem konulari oldugu için basit oldugunu düsünüyoruz. Yeni nesil sorular biraz zorlayabilir. O yüzden korkuyoruz. Genellikle denemeler yapip netlerimi hesapladim. Sonuca göre çözemedigim sorulari tespit ettim. Olacagina inaniyorum” seklinde konustu.



Sinav iki oturumda gerçeklesecek

LGS’nin birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da baslayacak. Birinci oturumda ögrencilere Türkçe, Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi ile Yabanci Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanitlama süresi verilecek.

Ikinci oturumda ise ögrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve ögrencilerin yanitlamasi için 80 dakika süreleri olacak.
Kaynak: İHA