Güney Koreli Kozmetik Üreticileri Isparta'da

Bati Akdeniz Ihracatçilar Birligi (BAIB), kozmetik sektöründe faaliyet yürüten Güney Koreli 11 firmanin 14 kisilik heyetini ve 1 basin mensubunu Isparta’da misafir etti. BAIB, geçtigimiz yil Ekim ayinda da Güney Kore’nin baskenti Seul’de kozmetik sektöründe faaliyet yürüten firmalari ziyaret etmis ve düzenlenen organizasyon ile is görüsmeleri gerçeklestirmisti.

Güney Koreli Kozmetik Üreticileri Isparta'da
Isparta’da düzenlenen organizasyonda ilk olarak Bati Akdenizli kozmetik sektörü temsilcileri ile Güney Koreli kozmetik sektörü temsilcileri B2B programinda is görüsmeleri gerçeklestirdi. Gül yagi, lavanta yagi basta olmak üzere esansiyel yag ve kozmetik ürünleri üreticisi BAIB firmalari, Güney Koreli kozmetik sektörü temsilcileri ile ayni masada bir araya geldi. Bati Akdeniz firmalari is görüsmelerinde kendileri üretimden ihracata kadar tüm potansiyellerini detayli bir sekilde anlatma ve kendilerini tanitma imkani buldu.

Ürünler hakkinda detayli bilgi aldi

B2B programinin aksaminda Bati Akdenizli ve Güney Koreli firma temsilcileri aksam yemeginde yine bir araya geldi. Yemege Isparta Valisi Aydin Barus, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsasi Baskani Hüdai Sahin, BAIB Baskan Yardimcisi Mustafa Küçükyaman, BAIB Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sahlan da katildi.

Güney Koreli firmalar, programin son bölümünde ise gül bahçelerinde ve Alim heyetine katilim saglayan ihracatçi firmalarimizin tesislerinde incelemeler gerçeklestirdi ve ürünler hakkinda detayli bilgi aldi.

“Güney Kore’ye gerçeklesen ihracatin daha da artmasini bekliyoruz”

BAIB Baskan Yardimcisi Mustafa Küçükyaman, geçen yil Ekim ayinda Güney Kore’ye giderek, kozmetik sektöründe faaliyet yürüten firmalarin ziyaret edildigini ve is görüsmeleri gerçeklestirildigini hatirlatarak, “Simdi bu firmalarin temsilcilerini Isparta’da misafir ederek, sektörümüz hakkinda detayli bilgi aktardik ve is görüsmeleri yapilmasini sagladik. Amacimiz Bölgemizin gül yagi, lavanta yagi ve diger tüm esansiyel yaglarin ve kozmetik ürünlerin ihracatini artirmak. Bu programin ardindan Güney Kore’ye gerçeklesen ihracatin daha da artmasini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA